Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Overijssels duo zet punt achter 160 jaar familiehistorie

"“Met onze groentenwinkel altijd tegen de stroom in gevaren"

Tholen – Komende zaterdag valt het doek voor Gait Jan de Groenteman. Dan zal de winkel op de Holterweg in Lettele voor de laatste maal haar deuren openstellen voor de huisverkoop. Daarmee komt een einde aan 160 jaar familiehistorie. Mede-eigenaar Marietje Olden reageert berustend. "Je werkt ernaartoe. Mijn man is ziek. Daarom is het goed geweest en kun je uiteindelijk makkelijker een beslissing nemen."Het echtpaar betrekt al meer dan 20 jaar zelf geteelde biologische groenten van collega-telers uit de provincies Overijssel en Gelderland. De pachtovereenkomst van hun tuinbouwbedrijf 't Hemeltje eindigt op oktober 2018, omdat er geen bedrijfsopvolger klaarstaat. Marietje laat zich voorstaan de winkel de afgelopen twee decennia met plezier te hebben gerund. "We hebben geen moment spijt gehad." 

Het bedrijf ging vanaf de jaren '80 tegen de stroom in door niet mee te gaan in de van buitenaf opgelegde schaalvergroting. In plaats daarvan richtte het duo zich vooral op meer diversificatie binnen het bedrijf. In de jaren '90 werden de eerste schreden richting de biologische tuinbouw gezet en maakte een deel van hun asperges plaats voor 'vergeten groenten' en eetbare bloemen.

Deze eigenzinnige koers en het kleinschalige karakter van het bedrijf bleven niet onopgemerkt bij horecaondernemingen uit de regio. Al snel volgde een langdurige samenwerking met het met één Michelin ster bekroonde Holtense toprestaurant De Swarte Ruijter.

Jan en Marietje zullen op de korte termijn intrek nemen in een seniorenwoning in het nabijgelegen dorp Bathmen. Komende zaterdag kunnen klanten onder het genot van een hapje en een drankje nog even persoonlijk afscheid nemen. 

Voor meer informatie:
Jan en Marietje Olden
T: 0570 - 54 14 33

Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018