Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Tijmolie voor bestrijding vruchtrot in biobananen

Vruchtrot in biologische bananen is een agressieve ziekte die na de oost moeilijk onder controle kan worden gehouden. Onderzoekers in Ecuador hebben onderzocht of essentiŽle oliŽn gebruikt kunnen worden gebruikt voor de afweer van deze ziekte. Uit de resultaten is gebleken dat tijmolie de beste oplossing is voor het beheersen van deze schimmels.

De olie werd 'in vivo' getest en de resultaten lieten zien dat, na conservering op 20įC, tijmolie de ernst van de infectie deed dalen.

Het testpanel heeft de tijmolie niet gedetecteerd en het algemene uiterlijk van de behandelde bananen werd ook beter geŽvalueerd dan dat van onbehandelde. De resultaten suggereren dat tijmolie potentieel gebruikt kan worden om vruchtrot in biologische bananen te beheersen zonder dat het een negatieve impact heeft op de fysisch-chemische en sensorische kwaliteit.

Bron: Vilaplana Rosa, PazmiŮo Lenin, Valencia-Chamorro Silvia, 'Control of anthracnose, caused by Colletotrichum musae, on postharvest organic banana by thyme oil', 2018, Postharvest Biology and Technology, Vol. 138, pag. 56-63.

Publicatiedatum: 18-1-2018

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: