Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Prince Edward Island importeert aardappelen uit Alberta

Transport duurder dan lading aardappelen

Vanwege de kleinere oogst en de groeiende vraag naar aardappelen zagen aardappelverwerkers in Prince Edward Island zich dit jaar genoodzaakt om een deel van hun aardappelen in Alberta in te kopen. Voor buitenstaanders lijkt dit misschien een weinig opmerkelijk bericht maar Canadezen weten dat er misschien wel records verbroken worden nu de aardappelverwerkende industrie op het eiland aardappelen moet importeren. De afstand die de aardappelen af moeten leggen is namelijk 4.575 km en dat is niet niks. 

Producer.com meldt dat Kevin MacIsaac, algemeen directeur van United Potato Growers of Canada, heeft laten weten dat de aardappelen over het spoor verladen worden. Het vervoer is bijna duurder dan de aardappelen. Toch zullen verwerkers in Prince Edward Island deze kosten voor lief nemen omdat zij kampen met een tekort aan aardappelen. De westelijke helft van de provincie heeft weinig neerslag gehad gedurende het groeiseizoen en de droge omstandigheden hebben hun weerslag op de oogst gehad. De provincie produceerde een volume van 2,37 miljoen ton aardappelen en dat is een daling van 8% (ofwel 200.000 ton) ten opzichte van 2016.



Publicatiedatum: