Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

München en omgeving

Netto test trucks met duurzame CO2-koeltechnologie

De Duitse discounter Netto Marken-Discount werkt aan het verminderen van de ecologische voetafdruk van de hele supply chain. Het bedrijf voert al circa een jaar lang tests uit met een vrachtwagen met een innovatieve CO2-koeltechnologie. Deze truck is nu onderdeel van het Netto Marken-wagenpark en wordt gebruikt voor de dagelijkse leveringen in de regio München. De vrachtwagen bevoorraadt ongeveer 200 winkels en heeft niet alleen een positieve invloed op het milieu, maar biedt ook waardevolle inzichten voor de verdere ontwikkeling van deze technologie.

In oktober 2016 was Netto het eerste bedrijf in Duitsland dat de CO2-koeleenheid van Transicold in zijn trucks gebruikte. De testunit heeft als bijzonderheid dat alleen CO2-gas wordt gebruikt als koelmiddel, in een gesloten circuit. Deze constructie heeft geen negatieve effecten op het milieu.


Foto: Netto

"We waren vanaf het begin geïnteresseerd in de mogelijkheden van dit proefproject, om onze milieu- en duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken. En na ongeveer een jaar kunnen we zeggen dat de testresultaten in de omgeving van München veelbelovend zijn," aldus Stefanie Adler van Netto Marken-Discount.

David Appel, directeur van Carrier Transicold & Refrigeration Systems, ziet ook de voordelen van deze samenwerking. "De eerste vrachtwagens met CO2-koelaggregaten vormen een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van CO2-koelsystemen in voertuigen. In de toekomst willen we alle koelsystemen van dergelijke voertuigen laten draaien op natuurlijke koelmiddelen. Door de steun van deze grote Duitse discounter zijn we veel dichter bij dit doel gekomen."

Netto is al jaren bezig zijn energie-voetafdruk succesvol terug te brengen door consequent milieuvriendelijke technologieën toe te passen. Deze technologieën worden ook gebruikt in de nieuwe winkels. Het gaat bijvoorbeeld om efficiënte verwarmingssystemen met warmte terugwinnende ventilatie, aangepaste luchttoevoersystemen, thermische isolatie en energiebesparende LED-verlichting.

Bron: Netto

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018