Mededelingen

Vacaturesmeer »



Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland




In eerste instantie voor teelt puree-aardappelen

Aviko Potato wil areaal met 15% uitbreiden in Noordoost-Nederland

Om invulling te kunnen geven aan de toenemende vraag naar aardappelproducten en granulaten, wil Aviko Potato haar areaal in Noordoost Nederland met 15 procent uitbreiden. Het gaat Aviko Potato in eerste instantie om de teelt van de zogeheten puree-aardappelen, meldt Aviko Potato.

Tijdens de landbouwbeurs Noord-Nederland in Assen, van 28 november tot en met 1 december, zal Aviko Potato aanwezig zijn om aardappeltelers te informeren over de teeltmogelijkheden in het Noordoosten van het land.

Mogelijkheden
Volgens buitendienstmedewerkers Martin Tillema en Geert-Jan Smegen zijn die mogelijkheden voor de aardappeltelers interessant in vergelijking met de traditionele zetmeelteelt. De kwaliteitseisen van de puree-aardappelen liggen op een iets lager niveau dan bij de fritesaardappelen, maar de opbrengsten per hectare kunnen zeker op hetzelfde niveau liggen. Het saldo van puree-aardappelen ligt daardoor nogal wat hoger dan bij de zetmeelteelt terwijl Aviko Potato een goede bewaarvergoeding hanteert, zo laat het bedrijf weten. 

Snelle uitbetaling
De uitbetaling aan de teler vindt kort na levering plaats. Telers stellen een snelle afwikkeling en betaling op prijs. Het verbetert hun liquiditeitspositie in het seizoen. Daarnaast hebben telers alle vrijheid van telen en kunnen ze jaarlijks eenvoudig het areaal uitbreiden of inkrimpen. Daarnaast hebben telers een ruime inspraak in de te leveren periode. In nauw overleg met de buitendienst en logistieke planning is er volgens Aviko Potato vaak een ideaal levertijdstip te vinden.

Bron: Aviko Potato

Publicatiedatum: 21-11-2017

 



 

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: