Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Italiaanse Madi Ventura presenteert noten en gedroogde vruchtenmixen

"We reizen de wereld af op zoek naar het beste fruit dat groeit in de meest geschikte bodem- en weersomstandigheden. Dat heeft ons gemaakt tot marktleiders in onze branche, mede dankzij onze samenwerking met de beste telers."


Fabio Tosello, verkoopmanager van Madi Ventura.

"Het is belangrijk om goed samen te werken met nieuwe consumenten, hen te benaderen met correcte, eerlijke informatie over producten en hen eraan te herinneren dat gedroogde vruchten en noten over het algemeen erg gezond zijn. Onze producten zijn ook uitstekend dankzij onze ervaring met het maken van perfecte mixen, de hoogwaardige ingrediënten en de ondersteuning die we krijgen van voedingsadviseurs en technici," aldus Madi Ventura S.P.A-verkoopmanager Fabio Tosello.Het merk Ventura werd in 1936 opgericht samen met exporteur Ditta Attilio en overgenomen door Adriano Calvini om de importactiviteiten te vergroten. Nieuwe marktuitdagingen en een hevigere concurrentie in een meer mondiale markt brachten het bedrijf Ventura -eigendom van de Calvini-familie- en Madi -eigendom van de families Magni en Di Gioia- samen tot de Madi Ventura S.P.A."Het bedrijf is ook de officiële Italiaanse distributeur van het merk Sunsweet, toonaangevend in de sector gedroogde pruimen. Het verkoopt zijn producten ook onder de merknamen Datteri Ja, Noci Calbest en Prugne Saratoga. In 2007 heeft het de BRC- en IFS-certificeringen verkregen."

Madi Ventura is gespecialiseerd in geroosterde pistachenoten, pijnboompitten uit het Middellandse Zee-gebied, noten en gedroogde vruchtenmixen, geroosterde pinda's (uit de VS, Egypte, Israël), dadels (de Tunesische Deglet Noir en Israëlische Medjoul) en gepelde amandelen (uit Californië) .

En dan zijn er nog de nieuwe BBMIC-miniporties: een perfecte combinatie van gedroogd fruit en noten op basis van specifieke voedingsbehoeften.

De lijn die het beste aansluit op de vraag naar nieuwe, gedroogde fruitsnacks is: functionele assortimenten (BBMIX Benessere, Bellezza, Fibra, Sprint, Multivit), culinaire mixen (BBMIX voor salades, verse fruitsalades, yoghurt en jellies, soepen), een lijn voor de jongere generaties met noten en chocolade, rijk aan vitamine C, geselecteerde geroosterde noten en BBExtra (mixen van noten, gedroogde vruchten en donkere chocolade).

Alle producten uit het BBMIX-assortiment zijn volledig natuurlijk zonder toegevoegde suikers, kleurstoffen of zout. Ze zijn glutenvrij en zijn verkrijgbaar in 150 of 50 grams- verpakkingen (functionele BBMIX) en 42 grams-verpakkingen (culinaire BBMIX).In 2008 verwierf het bedrijf een van de beste opslagfaciliteiten op de markt voor gedroogd fruit. Het is een variabele temperatuur-koelcel waarin de ruwe grondstoffen kunnen worden opgeslagen zonder enig kwaliteitsverlies."We zagen een groei van 9% ten opzichte van 2016, met een omzet van 123 miljoen euro op de Italiaanse markt alleen al. Dit was mogelijk dankzij een assortiment van verschillende soorten fruit, en geroosterde ongepelde pinda's, gedroogde dadels en vijgen en een lijn van gepelde gemengde noten."

"85% van de producten wordt verkocht via het retailkanaal en 15% gaat naar traditionele markten. We werken momenteel aan een belangrijk project dat moet leiden tot verkoop van onze producten in drogisterijen."

"We werken samen met retailers om consumenten te helpen bij het maken van de juiste keuze als het gaat om onze producten. We proberen duidelijke informatie te verstrekken om verwarring te voorkomen. Onze producten zijn daarom onderverdeeld in meerdere categorieën: voor in de keuken, tijdens het sporten, als snacks, zonder dop of met dop."

"Vanwege het voortdurende succes van gezonde producten zijn we onlangs gestart met het project 'categorie gezonde voeding', waarbij speciale displays bij de kassa's worden geplaatst."

"Afgezien van de eerste adviesfase gaat het project ook over het inrichten van ruimtes en de levering van display-stands voor het Bontà e Benessere-assortiment."Walnootboomgaard in Chili getroffen door langdurige droogte

Effecten van droogte op boomgaarden
"We hadden problemen met de Californische markten als gevolg van de hoge marktprijzen die het gevolg waren van de langdurige droogte. Hetzelfde gebeurde ook in Chili, terwijl Turkije juist werd getroffen door hevige regenval. Hoewel de kwaliteit in beide gevallen goed was, stegen de prijzen doordat er minder producten beschikbaar waren."

Contact:

Madi Ventura S.p.A.
Via San Vincenzo, 2
16121 Genova - Italy
Tel.: (+39) 010 599431
E-mail: info@madiventura.it
Web: www.madiventura.it

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018