Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wetenschappers starten onderzoek naar resistente en beter houdbare banaan

Wetenschappers van Tropic Biosciences in Norwich hebben fondsen verzameld om onderzoek te doen naar de bruining van bananen. Daarmee hopen de onderzoekers de houdbaarheid van het fruit en de resistentie te verbeteren. Voor het onderzoek werd 128.000 pond (142.873 euro) gereserveerd.

Telers oogsten de bananen als ze 80-85% van de maximale maat hebben om op tijd op de markten te zijn. Desondanks is het verlies tijdens transport nog altijd 15-20% van het totaal verscheepte volume. Door de 'groene fase' van de banaan te verlengen, zou de maatvoering bij de oogst vergroten en de uitval verkleinen.

De druk van schimmels is groot, telers spuiten nu 20-60 keer per jaar tegen bepaalde ziektes. Deze middelen zijn goed voor 20-30% van de productiekosten. Door de natuurlijke tolerantie van de planten te vergroten wordt het belang van beschermingsmiddelen kleiner. Dat verbetert de arbeidsomstandigheden op de plantages.

Publicatiedatum: