Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Ierland geeft aardappelsector in Kenia flinke duw

De Ierse Minister van Buitenlandse Zaken, Simon Coveney, bezocht vorige week Somaliƫ en Ethiopiƫ. Nu heeft hij een vijfjarenplan gepresenteerd voor de samenwerking tussen Ierland en Kenia wat betreft de agricultuur.

Het wordt de Ierland Kenia Agri-Food Strategie 2017 - 2021 genoemd. De strategie heeft als doel om beter te gaan samenwerken en te investeren in AGF. Hier hebben beide landen profijt van.

De secretaris voor de visserij, Micheni Ntiba, zegt dat de overeenkomst de opbrengst van de handel van AGF tussen Ierland en Kenia zal verhogen met 100 procent. Coveney en Ntiba waren aanwezig bij het ondertekenen van een zakenovereenkomst over aardappelteelt tussen het Ierse IPM Group en Kevian Kenya. De twee bedrijven gaan een technologie ontwikkelen die de opbrengst van de teelt van pootaardappelen zal verhogen.

"De subsidies en overeenkomsten zullen de instituties en het beleid versterken, wat goed is voor de agrarische sector in Kenia. Ook zal het de opbrengst uit de agricultuur en inkomens in Kenia verhogen," zei Ntiba in een nieuwsconferentie.

Agricultuur is erg belangrijk voor de Keniaanse economie. Het zorgt voor bijna 30 procent van het BBP en er werken meer dan 11 miljoen mensen in de sector. 80 procent van de agrarische bedrijven zijn van kleinschalige telers met een laag inkomen, maar dit staat op het punt te veranderen. Kenia exporteert bloemen, fruit, groenten, thee en koffie naar Ierland. De jaarlijkse opbrengst inclusief import en export tussen Kenia en Ierland steeg van 22,4 miljoen euro in 2005 naar 39 miljoen euro in 2014.

Publicatiedatum: