Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Oekraïense export flespompoenen en zoete aardappelen heeft volop potentie

Het Oekraïense Green Team richt zich op de toekomst en experimenteert momenteel met nieuwe producten waarvan het denkt dat deze een groot exportpotentieel hebben. Tot dusver lijken groenten zoals flespompoen, zoete aardappelen en knoflook de beste exportmogelijkheden te bieden, laat Denis Sazonov weten. 



Denis legt uit dat het Verenigd Koninkrijk momenteel de belangrijkste markt voor Green Team is. Het bedrijf heeft zijn ogen echter ook gericht op de Scandinavische markt. 

"We zijn een aantal jaar geleden gestart met de teelt van zoete aardappelen en we zijn tevreden over de resultaten. Landen als Zweden en Noorwegen bieden volop exportmogelijkheden omdat we hier een product aan kunnen bieden dat lokaal geteeld wordt," vervolgt Denis. 



Bij de keuze voor zoete aardappelrassen heeft Green Team goed gekeken welke geschikt zijn voor het klimaat in Oekraïne en of deze lang bewaard kunnen worden. De keuze is onder andere gevallen op de rassen Covington en Beauregard. 



"We denken dat onze ligging ten opzichte van de Europese markt goede kansen biedt voor onze zoete aardappelen. We bevinden ons namelijk veel dichter bij deze markt dan andere producerende landen zoals de Verenigde Staten en Afrika. We zijn van plan om dit jaar een kleine zending van een paar pallets te sturen maar hopen onze export volgend seizoen fors te vergroten. Onze productie wordt dit jaar van 3 hectare naar 20 tot 30 hectare uitgebreid," vertelt Denis. 



"We hebben veel succes met onze merkverpakking voor flespompoenen en we willen een soortgelijke verpakking voor onze zoete aardappelen ontwikkelen."

Voor meer informatie:
Denis Sazonov
Greenteam
Tel: +380 (552) 44 89 89
Email: sales@greenteam.ua
www.greenteam.ua
Publicatiedatum: