Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Erwin Bakker, Ellips:

"Optisch sorteren dadels voorkomt handjeswerk en fouten"



Tholen - Hoewel de Elisam-sorteermachines de laatste jaren vooral een opmars maken in het hardfruit, uien en citrus, was de eerste machine die Erwin Bakker in 2011 verkocht een optische sorteermachine voor dadels. En dat was geen overbodige luxe.



"We kwamen bij Datepac in Yuma (Arizona) waar in een pakstation 11.000 mensen handmatig de vochtigheid van de dadels aan het bepalen waren door in de dadels te knijpen. Bij de eerste test kwamen wij met optische sortering tot een 84% nauwkeurigheid, wat al hoger was dan de handmatige selectie. We lieten dit aan de 'board of directors' zien en zij wisten niet wat ze zagen. Nu zitten we ruim boven de 90%", vertelt Erwin.



"Inmiddels tonen ook veel andere landen interesse. We kunnen een extra camerakast op bestaande lijnen plaatsen, maar onze eigen Elisam-cupmachines sorteren 15 dadels per seconde op 1 gram nauwkeurigheid. We hebben een geavanceerde en innovatieve manier om fruitsoorten te beoordelen. Onze TrueSort-software wordt door meer dan 3000 sorteerders over de hele wereld gebruikt. Bij Ellips hebben we een passie voor de optische technologie. Met onze software en hardware halen we het beste uit de sorteermachine", besluit Erwin.



Voor meer informatie:
Ellips B.V.
Eindhoven, The Netherlands
Tel: +31 (0) 40 - 245 6540
Fax: +31 (0) 40 - 246 7183
info@ellips.com
www.ellips.com