Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Colombiaanse bananensector slachtoffer van drugshandel

Toen bekend werd dat in Europa cocaïne was gevonden tussen bananen uit Urabá (een subregio van het noordwestelijke departement Antioquia in Colombia) maakte de bananensector uit deze regio zich vooral zorgen over de manier waarop drugshandelaars misbruik maken van de sector.

De gouverneur van Antioquia heeft bekend gemaakt dat er in Nederland en België 14 ton cocaïne gevonden is in Colombiaanse bananencontainers en die kwamen uit Urabá. Pérez: "De cocaïne wordt vaak onderweg door drugshandelaars in de containers verstopt. Dit kan in Colombia gebeuren, maar ook tijdens één van de tussenstops in het Caribisch gebied." Hij heeft bananentelers in Urabá gevraagd extra maatregelen te nemen bij het inpakken van de bananen om te voorkomen dat onderweg ladingen cocaïne in de containers worden gestopt.

Bananentelers worden slachtoffer
De bananentelers hebben toegezegd de autoriteiten hierbij te helpen, maar zij wijzen er ook op dat deze vraag van de gouverneur negatieve gevolgen kan hebben voor de bananenhandel.

Augura, de belangenvereniging van bananentelers uit Urabá, vraagt aandacht voor de misbruik die gemaakt wordt van hun bananen. De voorzitter: "Bananentelers houden zich aan de wet, maar wij zijn nu het slachtoffer van de drugshandel. Doordat er in Europa drugs tussen onze bananen wordt gevonden, komt onze regio en landbouwsector in een slecht daglicht te staan."

De bananensector van Urabá is heel belangrijk voor Colombia. Het zorgt voor meer dan 675 miljoen euro omzet, 23.000 directe banen en 120.000 indirecte banen. 70% van de economie in Urabá draait om de bananensector. 

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018