Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Metro heeft trage omzetgroei

Omzet Britse retailsector op traagste punt sinds vier jaar

Wit-Rusland: Eurotorg geeft Euro-obligaties uit
De Wit-Russische retailer Eurotorg heeft voor ongeveer €295,8 miljoen aan Euro-obligaties uitgegeven. De obligaties hebben een jaarlijkse couponrente van 8,75% en lopen af op 20 oktober 2022. Eerder deze maand werd bekend dat Eurotorg de obligaties uit zou geven. Hiermee is het voor het eerst dat in Wit-Rusland Euro-obligaties worden gebruikt. Het geld dat met de obligaties wordt verkregen wordt gebruikt voor het aflossen van uitstaande schulden en voor algemene bedrijfsdoeleindes. (esmmagazine.com)

VS: Target-CEO vindt kleine formats twee keer zo productief
Volgens Target-CEO Brian Cornell is de omzet die per vierkante voet wordt gegenereerd bij de 44 Target-winkels met een klein format in verhouding tot conventionele winkels met gemak twee keer zo groot. Target gaat elf nieuwe vestigingen volgens het kleine format openen. De keten genereert gemiddeld $300 (€254) aan omzet per vierkante voet. Bij winkels met een klein format komt die omzet echter neer op $600 (€507) per vierkante voet. Target is van plan om het aantal kleine winkels te verdubbelen en om zijn winkels te renoveren. Ook gaat de keten fors investeren in e-commerce en meer marketing. Verder wil de keten zijn prijzen laag houden om zo te concurreren met Walmart, Amazon en Kroger. 70 vestigingen die na renovatie zijn heropend hebben volgens Cornell een omzettoename gezien van 2% tot 4%. (Reuters)

Duitsland: Metro heeft trage omzetgroei
De Duitse retailer Metro had een tragere omzetgroei in zijn afgelopen kwartaal. De like-for-like-groei stagneerde voor het groothandelssegment en ook bij de Real-hypermarkten nam de omzetgroei af. De omzet in het vierde kwartaal steeg met 0,7% tot €9,2 miljard. Dit was minder dan de €9,3 miljard die door analisten was verwacht. De vergelijkende winkelomzet steeg met 0,5%, terwijl deze in het vorige kwartaal toenam met 2,6%. (Reuters)

Omzet Britse retailsector op traagste punt sinds vier jaar
De Britse retailomzet nam in september meer af dan verwacht. De omzetgroei is daarmee in het derde kwartaal op het traagste tempo sinds vier jaar gekomen. DE omzet nam in augustus af met 0,8%, wat meer was dan aanvankelijk werd verwacht door Bloomberg. In het derde kwartaal nam de groei jaar op jaar af met 1,5%. Volgens het Britse nationaal bureau voor de statistieken zijn dit de slechtste resultaten sinds oktober 2013. (esmmagazine.com)

Litouwen: ICA Gruppen mag IKI overnemen
De Zweedse retailer ICA Gruppen heeft van de Litouwse overheid toestemming gekregen om de in Litouwen gevestigde retailgroep UAB Palink over te nemen. Dit bedrijf is onder andere verantwoordelijk voor de IKI-keten. In december tekende ICA een overeenkomst om voor €213 miljoen UAB Palink over te nemen. Aanvankelijk maakte de Litouwse mededingingsautoriteit echter met betrekking tot bepaalde regionale markten bezwaar tegen de overname. In reactie hierop stelde ICA voor om 17 vestigingen van zijn Litouwse keten Rimi van de hand te doen. (esmmagazine.com)

Walmex heeft meer omzet dankzij aardbeving
De Mexicaanse tak van Walmart, Walmex, had in het derde kwartaal een omzettoename van 7,8%. De keten had voordeel bij de aardbevingen die Mexico in de afgelopen maand hebben geteisterd. In reactie op de aardbevingen hebben veel consumenten producten ingekocht, die gebruikt werden voor noodpakketten voor slachtoffers in de getroffen gebieden. De kwartaalomzet kwam neer op 136,8 miljard pesos (€6,1 miljard). Vorig jaar werd in dezelfde periode een omzet behaald van 126,9 miljard pesos (€5,7 miljard). De omzet in Mexico steeg voor Walmex met 8,9%, terwijl de omzet in Centraal-Amerika steeg met 10,2%. (Reuters)

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018