Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Cambodja gaat bakbananen exporteren

In een poging om lokale agrarische producten te promoten, heeft de regering plannen onthuld om bakbananen naar overzeese markten te gaan exporteren. De aankondiging kwam slechts twee maanden nadat het land de eerste internationale zending gele bananen exporteerde, die naar China ging.
 
De bakbanaan, in het Cambodjaans "Chek Pong Moan" geheten, is ook bekend onder de wetenschappelijke naam Musa Aromatica. Veng Sakhon, minister van Landbouw: "Eerst moeten we dit fruit tot één van de topproducten van onze nationale markt maken en dan kunnen we gaan exporteren." Sakhon verzocht de Royal University of Agriculture om onderzoek te doen om de kwaliteit en houdbaarheid van dit fruit te verbeteren.

"Het onderzoek van de Royal University of Agriculture zou gericht zijn op het verbeteren en promoten van tuinbouwproducten die door onze voorouders aan ons zijn doorgegeven. Een van deze producten is de bakbanaan." Sakhon ging gedetailleerd in op het beoogde onderzoek. Het doel zou zijn om de hoeveelheid water in de schil van de banaan te verhogen, zodat oxidatie langer uitblijft. "We weten allemaal hoe snel de schil zwart kan worden. Internationale kopers zullen dit niet accepteren, dus we moeten methoden onderzoeken om het oxidatieproces te vertragen en de houdbaarheid van het product te verlengen."
 
Momenteel exporteert Cambodja 300 ton gele bananen per week. Deze zijn afkomstig van zaden die oorspronkelijk uit de Filipijnen binnen werden gebracht en in de provincie Mondulkiri werden geplant. De belangrijkste exportmarkten voor Cambodjaanse gele bananen zijn China, Zuid-Korea en Australië.

Bron:khmertimeskh.com
Publicatiedatum: