Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Spar opent 30 winkels in Albanië

Carrefour verliest marktaandeel op thuismarkt

Bingo heeft grootste winkelnetwerk van Bosnië
De in Tuzla gevestigde supermarktketen Bingo heeft nu officieel het grootste winkelnetwerk van Bosnië-Herzegovina. De keten heeft 186 vestigingen in bedrijf. Eerder maakte de raad van toezicht van de Sloveense retailer Mercator bekend dat het leasecontract van 83 Konzum-vestigingen in dezelfde regio werd geannuleerd. Deze vestigingen vallen nu formeel in handen van Mercator, terwijl Konzum nog steeds een netwerk overhoudt van ongeveer 170 vestigingen in Bosnië-Herzegovina. (esmmagazine.com

Carrefour verliest marktaandeel op thuismarkt
De omzet van het Franse Carrefour steeg in het derde kwartaal met 1,9% tot €21,9 miljard. De retailer verklaarde zelf de groei door de toegenomen omzet in Europa en Latijns-Amerika, waarbij vooral in de non-food-afdelingen goede resultaten werden behaald. In de Franse thuismarkt werd een omzet gehaald van €10,0 miljard, wat jaar op jaar een afname is van 1,3%. De totale omzet van de eerste negen maanden van 2017 komen neer op €64,9 miljard, wat een toename is van 2,8%. (esmmagazine.com)

Oostenrijk: Hofer heeft 100 filialen in Wenen
De Oostenrijkse discountketen Hofer heeft onlangs zijn honderdste vestiging in Wenen geopend. Hofer opende zijn eerste Weense winkel in 1974. De keten heeft nu vestigingen in alle 23 districten van de hoofdstad. In totaal zijn er zo'n 1.900 stafleden bij de keten in dienst. (esmmagazine.com)

Spar opent 30 winkels in Albanië

Sinds dat Spar een jaar geleden van start ging in Albanië, heeft de retail nu meer dan 30 vestigingen in negen Albaanse steden in bedrijf. Volgens CEO Elona Mema heeft Spar in Albanië een marktaandeel van 15%. In 2018 wil Spar minstens 20 nieuwe vestigingen openen. 10 daarvan zullen onder direct beheer van Spar vallen, terwijl de andere 10 onder een partnerschap zullen vallen. (esmmagazine.com)

Rusland: Magnit in gesprek voor overname Siberische keten

De Russische supermarktketen Magnit is in gesprek om de Siberische retailer ETK over te nemen. ETK heeft lease-rechten in handen van vestigingen in de omgeving van de stad Krasnoyarsk. Door de overname zou Magnit 153 nieuwe discountvestigingen en drie hypermarkten in handen krijgen. Momenteel heeft Magnit een netwerk in Rusland van rond de 15.000 vestigingen. (Reuters)

Rusland: Lenta heeft omzetgroei van 18,7%
Lenta had over het derde kwartaal een omzetgroei van 18,7%. Daarmee steeg de omzet tot RUB 89,6 miljard (€1,3 miljard. De totale omzet van de afgelopen negen maanden staat nu op RUB 235,1 miljard (€3,5 miljard), wat jaar op jaar een toename is van 17,4%. (esmmagazine.com)

VS: Supervalu neemt Associated Grocers over

Supervalu heeft een overeenkomst gesloten om voor $180 miljoen (€152,1 miljoen) de groothandelaar Associated Grocers in Florida over te nemen. Supervalu ontwikkelt zich onder het leiderschap van CEO Mark Gross meer tot een bedrijf met een focus op groothandel. Eerder dit jaar werd voor $375 miljoen (€316,9 miljoen) Unified Grocers overgenomen, waardoor Supervalu nu een netto omzet van $3,8 miljard (€3,2 miljard) extra kan genereren. Vorig jaar deed Supervalu zijn voornaamste retailketen Save-A-Lot van de hand. (igd.com)

VS: Blue Apron ontslaat 320 werknemers

Blue Apron gaat zo'n 320 banen saneren. De ontslagen vallen minder dan vier maanden nadat de bezorgdienst voor maaltijdpakketten een beursgang heeft gemaakt. In juni had het in New York gevestigde bedrijf nog bijna 5.400 stafleden in dienst. Er wordt nu zo'n 6% van het aantal medewerkers ontslagen. (pressherald.com)

VS: gratis fruit voor kinderen bij Kroger's Delta Division
Kroger gaat bij zijn Delta Division-keten gratis fruit voor kinderen uitdelen. Kinderen van consumenten die boodschappen komen doen kunnen kiezen uit bananen, appelen en citrus en is gratis voor kinderen tot 10 jaar.. (kait8.com)

Online boodschappen liggen nog steeds moeilijk bij de consument, blijkt uit enquête 
Klik hier om het artikel te lezen.

Publicatiedatum :Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018