Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Nieuwe chilipeper ontwikkeld

Onderzoekers van de Tuinbouw faculteit van de Antonio Narro Autonomous Agricultural Universiteit (UAAAN) in Mexico evalueren de kwaliteit, groei en ziektegevoeligheid van een nieuwe chilipeper die door de universiteit is ontwikkeld. 

"Onze universiteit heeft een kruising van een rode peper en een sierpeper ontwikkeld. Dit ras is resistent tegen de gevreesde schimmel Fusarium oxysporum," vertelt onderzoeker Eliseo Ceron Polvadera. Het onderzoek wordt uitgevoerd in een bodemsysteem in een kas. Het doel van de onderzoekers is om een even grote oogst te krijgen als wanneer er substraat gebruikt wordt."Dit ras kan gebruikt worden in gebieden waar de schimmel Fusarium oxysporum veel voorkomt, omdat de enting voorkomt dat de schimmel zich kan ontwikkelen. Door het enten krijgen de gewassen een boost en zijn we verzekerd van een goede opbrengt," zegt wetenschapper Ceron Polvadera.

Polvadera vertelt dat het nieuwe ras tot nu een goede oogst heeft opgeleverd hoewel in enkele producten een misvorming te zien was. De onderzoekers benadrukken dat er nog meer onderzoek gedaan moet worden en dat ze de kwaliteit van de peper blijven onderzoeken. 

Een bron van vitamine C  
In toekomstig onderzoek zullen ook de voedingswaarden van de peper en de Brixwaarde bepaald worden. Polvadera: "Wat mij betreft worden rode pepers niet genoeg gewaardeerd. Ze zijn een bron van vitamine en bevatten zelfs nog meer vitamine C dan een citroen. Een normale rode peper heeft een Brixwaarde van zes of zeven en de door ons ontwikkelde variëteit zelfs meer dan 12 graden ". 

Onderzoekers hopen dat ze dit nieuwe ras kunnen registreren en in kunnen zetten in de teeltsector, zodat telers er hun voordeel mee kunnen doen. 

Publicatiedatum :


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018