Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Onderzoek effect draagtassenverbod onder detaillisten

Vanuit het Ministerie van Infrastructuur en Milieu kreeg AGF Detailhandel Nederland (ADN) het verzoek om ondernemers in de AGF te vragen deel te nemen aan een korte enquête over het gevolg van het draagtassenverbod. Begin 2016 is de huidige wetgeving rond het verstrekken van kunststof draagtassen van kracht gegaan. Vanuit de Tweede Kamer is de vraag gesteld om te onderzoeken wat het milieueffect hiervan is. SGS Search heeft van het Ministerie I en M de opdracht gekregen dit onderzoek uit te voeren. Om de vraag van het milieueffect te kunnen beantwoorden, is de input van ondernemers zeer belangrijk. Speciaal hiervoor heeft SGS Search een online enquête ontwikkeld met vragen over de hoeveelheid draagtassen die in de jaren 2015 en 2016 over de toonbank zijn gegaan.

Met behulp van deze enquête kan het Ministerie vaststellen hoe groot de reductie van kunststof draagtassen in de markt is en in welke mate er verschuivingen hebben plaatsgevonden naar papieren of andere typen draagtassen. Deze informatie is onmisbaar om vast te stellen of het verbod wel of niet bijdraagt aan gewenste milieueffecten. Omdat er veel draagtassen geïmporteerd worden en hier geen cijfers voorhanden zijn, is het niet mogelijk om deze informatie op een andere wijze te vergaren. Deze enquête 100% anoniem is. Het invullen kost slechts een zeer beperkte tijd.

Toegang tot de enquête gaat via deze link: Enquete draagtassen
Publicatiedatum: