Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
herverdeling EU-gelden

Canarische bananentelers vrezen voor hun toekomst

Gérard Bally, voorzitter van de European Association of Banana and Plantain Producers (APEB), heeft zijn zorgen geuit over de mogelijke herverdeling van Europese landbouwgelden.

Deze Canarische organisatie heeft laten weten dat de APEB er alles aan zal doen om onherstelbare schade aan de sector te voorkomen nu de EU een handelsakkoord is aangegaan met derde landen, waaronder Ecuador, die ook bananen produceren. Bally beschrijft de huidige situatie dan ook als de meest onzekere periode die de sector in de EU tot nu toe heeft meegemaakt. 

Volgens Asprocan (Association of Canary Banana Producers) vormen de Brexit en veiligheid nieuwe bedreigingen voor de sector die het toch al zwaar heeft vanwege onder andere de herziening van het Posei-steunprogramma van de EU.

De organisatie heeft laten weten dat zij hun voorstellen deze maand zullen voorbereiden voorafgaand aan een vergadering van de werkgroep voor prijstoezicht tussen EU-producenten en de directoraten-generaal van de Europese Commissie voor Landbouw, Handel, Samenwerking en Belastingen.

Op 8 september liet Asprocan weten dat de uitdaging voor Canarische bananentelers dit jaar bestaat uit het behouden van de minimale winstmarges en het herhalen van de recordproductie uit 2016, (die 433,7 miljoen kilo bedroeg). 

De organisatie geeft aan zich vooral zorgen te maken over de 'kunstmatige groei' van de retailprijzen waarin de ontwikkeling van de inkoopprijzen niet tot uitdrukking komt. Deze situatie vormt een bedreiging voor de commerciële duurzaamheid van de Canarische sector. 

Bron: EFE

Publicatiedatum: 18-9-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: