Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

Groeiende consumptie exotisch fruit in Spanje

"Wij kunnen fruit binnen 24 uur van Thailand naar Spanje vervoeren"

Het garanderen dat producten hun bestemming in optimale conditie bereiken, zodat ze een behoorlijk schapleven hebben, maar toch tegen een betaalbare prijs verkocht kunnen worden, was voor SukhothaiTrading reden om fruit binnen 24 uur van Thailand naar Spanje te vervoeren. "We willen er zeker van zijn dat we de best mogelijke logistieke dienstverlening bieden met de kortste transittijden en laagste tarieven aangezien al deze factoren van invloed zijn op de uiteindelijk prijs van een product," licht Rafael Vicente Arche van SukhothaiTrading toe. 

Om dit te realiseren, wil het Thaise bedrijf de tussenlandingen die normaal gesproken in Nederland en Londen plaatsvinden schrappen. "We streven naar één overlading van slechts twee uur in de Verenigde Arabische die 's nachts plaatsvindt zodat het fruit geen schade oploopt van de temperatuur. Van daaruit wordt het fruit rechtstreeks naar Spanje getransporteerd waar het vroeg in de ochtend aankomt, klaar voor verdere distributie."
 
Er is altijd ruimte voor verbetering. "Wanneer je bedenkt dat de gemiddelde houdbaarheid van dit product 15 dagen bedraagt en het 5 dagen onderweg is, dan valt te verwachten dat het zijn bestemming niet in perfecte conditie bereikt," legt Vicente uit. "Een aantal handelaren op de groothandelsmarkten in Spanje hebben ons zelfs laten weten dat het fruit altijd rot aankomt. Afhankelijk van het product varieert de prijs van €14 tot €20 per kilo wat het nog moeilijker maakt om het fruit te verkopen."De markt voor exotisch fruit groeit in Spanje. De laatste jaren worden er steeds meer producten geïmporteerd uit verschillende herkomstgebieden, zoals Midden-Amerika, Vietnam en Thailand. "Hoewel we nog meer aan promotie zouden moeten doen op deze markt, vinden we er toch steeds meer nieuwe klanten die interesse in onze producten hebben. Mensen zijn een beetje uitgekeken op fruit als appelen en bananen. De jongere generatie gaat vaker op reis en probeert graag nieuwe producten uit om deze in hun dagelijkse voeding op te nemen," legt Vicente uit. 

Voor meer informatie:
Rafael Vicente Arche
SukhothaiTrading Co Ltd
Tel.: +66 22 31 83 39 / +34 620 56 12 08

Publicatiedatum :Ook onze agf-nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018