Mededelingen

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Laatste reacties meer

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen maand

Top 5 - afgelopen week

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland weeronline.nl Altijd jouw weer

De Koopman brengt triomfantelijk en verdrietig nieuws

"Klanten willen weten of we telers voldoende betalen"

Tholen - Vrij schokkende cijfers bracht WAPA onlangs over de appel- en perenoogst naar buiten. Het werd opgepikt door diverse landelijke media. Voor groenten- en fruitketen De Koopman reden om de verwachtingen van klanten goed te managen. "Goed en gezond eten hoeft niet duur te zijn", is hun algemene boodschap. De appelen- en perenprijs zal komende tijd toch een paar cent omhoog gaan. Daarom vinden ze het belangrijk om hun klanten te informeren en appelen en peren eens extra onder de aandacht te brengen. Gisteren postten diverse De Koopmannen "triomfantelijke en verdrietig nieuws" op Facebook.Triomfantelijk
"We willen transparant zijn. De meeste supermarkten hebben vaste prijsafspraken gemaakt maar wij gaan mee met de schommelingen in de vrije markt. Klanten zijn wel prijsbewust en daarom willen we onze klanten goed op de hoogte brengen waarom", vertelt Barbara van Ravenswaaij die de communicatie voor De Koopman verzorgt. Ze zet het neer als een triomfantelijk én ook een beetje een verdrietig verhaal. Het verdrietige verhaal betreft de telers die het moeilijk hebben. "Sommige klanten zijn daar wel mee bezig. Wij focussen op de lage prijs maar ze willen wel weten of wij de telers voldoende betalen", vertelt Barbara. Het triomfantelijke nieuws is dat het perenras Triomph de Vienne te verkrijgen is. De Koopman kan deze zelfs in de aanbieding doen, een kilo voor 99 cent.

Santana
Dat de groentemannen en -vrouwen over voldoende kennis moeten bezitten wordt door de misoogst ook nog eens duidelijk gemaakt. Mensen met een appelallergie zijn namelijk ongerust. "Ze vragen zich af hoe het zit met de oogst van Santana die over twee weken ongeveer start. Daar kijken ze echt naar uit en ze hopen natuurlijk dat er voldoende van beschikbaar komt", besluit Barbara.

Klik hier voor het Facebookbericht


Publicatiedatum :
Author:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2018