Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Creative Mode uit Letland komt met een apparaatje

Elektrisch schokje moet bijna slapende bestuurder wakker houden

Het Letse Creative Mode brengt een apparaatje op de markt dat moet voorkomen dat chauffeurs tijdens het rijden in slaap vallen. Via het crowdfundingproject Kickstarter heeft het bedrijf al meer dan zes keer het nodige investeringsbedrag van 5000 dollar binnengehaald.  

Elektrische schok
De sensoren in het apparaatje meten de hartslag en de huid. Wanneer de waardes van die twee dalen, kan dat erop wijzen dat de bestuurder in slaap aan het vallen is. Wanneer alles goed is, is er een groen lampjes te zien op de armband van de bestuurder. Wanneer het oranje lampje knippert, dalen de bovengenoemde waardes en weet de chauffeur dat hij zich moet focussen. Mocht dit nog niet genoeg zijn, dan wordt het oranje lampje rood en krijgt de persoon een kleine schok om hem weer wakker te krijgen. Op die manier probeert de producent de reis van bestuurder veiliger de maken, zoals zij aangeven op Kickstarter.

Cijfers
Volgens het Letse bedrijf zijn jaarlijks 328.000 ongelukken te wijten aan vermoeide bestuurders. Een kwart van de ongelukken gebeurt volgens het bedrijf omdat de bestuurder daadwerkelijk in slaap valt. Het resultaat hiervan is volgens Creative Mode, dat er jaarlijks 30.000 mensen overlijden door het in slaap vallen achter het stuur.

Bron: Kickstarter Creative Mode

Publicatiedatum: 10-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: