Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stof uit aardbeien voorkomt dat ijs smelt

IJs dat bij kamertemperatuur zijn vorm behoudt. Onderzoekers van de Kanazawa-universiteit in Japan zijn erin geslaagd het smeltpunt van ijs te verhogen door er polyfenol uit aardbeien aan toe te voegen. Dankzij dit stofje hechten olie en water zich aan elkaar, waardoor het ijs niet meer lekt. Het roomijs wordt uitgebracht in drie smaken: vanille, chocolade en aardbei.



Bron: Kanazawa Ice
Publicatiedatum: