Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Menno Molenaar Van Oers United:

"Snel overschakelen naar Nederlandse spruiten"

Tholen - De oogst van Nederlandse spruiten is gestart en verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn goed. "De oogst ziet er perfect uit", ziet Menno Molenaar van Van Oers United terwijl hij op een van de velden rondloopt. "Het zit momenteel nog in de primeurhoek natuurlijk. De gewassen zijn nog jong en niet volgroeid dus de opbrengsten zijn nog beperkt. Maar de gewassen hebben in elk geval geen last (gehad) van de droogte of nattigheid."Jaarrond
Hoewel het Nederlandse seizoen start, zijn spruiten voor Van Oers United allang geen seizoensproduct meer. "Voor ons is er dus geen sprake van opstarten van de markt. Onze klanten willen jaarrond spruiten in de schappen en daarop is ons businessmodel afgestemd. We zorgen dat we jaarrond spruiten kunnen leveren en verleggen daarom telkens het accent van het ene land van oorsprong naar het andere. Voor de periode dat Nederland niet in productie is nemen we af bij onze eigen productielocaties Marokko en Frankrijk. Het gaat helemaal volgens planning. Frankrijk hebben is net afgesloten en dus nu kunnen we overstappen op de Nederlandse productie", legt Menno uit.

Foodtrend
Internationaal staat de kwaliteit van Nederlandse spruiten goed bekend. "Daarom schakelen we zo snel mogelijk over op Nederlandse spruiten. Spruitenoogst is afhankelijk van de klantvraag. Onze productielocaties zijn verspreid over diverse regio's en samen met de telers zorgen we ervoor dat er elke dag vers product beschikbaar is." Het klantenbestand van Van Oers United is verspreid over heel Europa, veel gaat ook richting Scandinavië. Dat zij spruiten jaarrond in de schappen willen, komt door het feit dat spruiten een positief imago hebben. "Het is een foodtrend, consumenten pakken dat op en gaan ermee aan de gang."


Van Oers United
Menno Molenaar
Zomerlandseweg 1
3274 LX Heinenoord
T : +31 (0) 880 644501
M: +31 (0)6 532 52 597
www.vanoersunited.com
mmolenaar@vanoersunited.com

Publicatiedatum: 9-8-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: