Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nederlandse tomatenprijzen uit dal

De prijs van Nederlandse tomaten is in juli iets gestegen, maar blijven bijzonder laag voor de tijd van het jaar. Dat blijkt uit cijfers van de Europese Unie.

Volgens de Europese Unie was de prijs in juli gemiddeld 47 euro per 100 kg. Dat is 10 euro minder dan het vijfjarig gemiddelde. In het topjaar 2015 werd er zelfs 65 euro voor 100 kg tomaten betaald.


Klik hier voor een uitvergroting

Belichtingsseizoen
In het belichtingsseizoen werd er nog opvallend goed betaald voor de Nederlandse tomaat. Door de afwezigheid van de concurrenten werden er in maart en april zelfs recordprijzen geschreven. Bij de start van het onbelichte seizoen en dankzij de terugkomst van de concurrenten op de markt, kelderde de prijs in mei echter tot 45 euro per 100 kg, ver onder het vijfjarig gemiddelde van 67 euro.

In week 21 werd een absoluut dieptepunt van 28,9 euro/100 kg weggezet.  Ook in juni bleef het prijsniveau minimaal en ondanks een opleving is juli dus ook niet al te best.


Kik hier voor een uitvergroting


Kansen door weersomstandigheden
Toch liggen er, net als de afgelopen jaren, kansen voor de Nederlandse tomaat in het najaar. Droogte en warmte spelen concurrerende regio's parten.

Publicatiedatum: 10-8-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: