Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Duitsland breidt tol voor vrachtauto's uit

Rijden je chauffeurs met enige regelmaat in Duitsland? Houd er dan rekening mee dat alle vrachtauto's met een brutogewicht vanaf 7,5 ton per juli 2018 ook tol moeten betalen op alle provinciale wegen in Duitsland. Ook overweegt de Duitse overheid op dit moment om het minimum gewicht voor de LKW-maut te verlagen van 7,5 ton naar 3,5 ton. BP houdt deze ontwikkelingen nauwgezet in de gaten.

Het is snel gegaan met de invoering van de LKW-maut in Duitsland. Sinds 1 juli 2015 moeten vrachtauto's van 12 ton of zwaarder op 1100 kilometer aan Autobahnähnliche Bundesstraße (federale wegen) tol betalen. Per oktober 2015 is de LKW-maut uitgebreid naar alle vrachtauto's vanaf 7,5 ton. In december 2016 heeft de Federale Raad in Duitsland een wet van de Bondsdag goedgekeurd, waarin staat dat vrachtauto's vanaf 7,5 ton ook tol moeten betalen op alle provinciale wegen in Duitsland. In totaal moet zo op ongeveer 40.000 kilometer aan Duitse wegen LKW-maut worden betaald. De nieuwe wet maakt het zelfs mogelijk om op kleinere landwegen tol te heffen om sluipverkeer te voorkomen.

Verdere uitbreiding LKW-maut
Momenteel overweegt de Duitse overheid om ook vrachtauto's met een brutogewicht vanaf 3,5 ton tolplichtig te maken. Analisten verwachten dat deze uitbreiding, mocht deze worden goedgekeurd, in de eerste maanden van 2019 zal worden doorgevoerd. Een definitieve beslissing over dit onderwerp wordt pas in het vierde kwartaal van dit jaar verwacht.

Bron: BP


Publicatiedatum: 7-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: