Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
AGRO Merchants Group neemt Poland Services Transport Logistyka over

AGRO Merchants Group, een wereldwijde leider in oplossingen voor koel- en diepvriesopslag, heeft vandaag de overname van Poland Services Transport Logistyka (PSTL) bekendgemaakt. Deze overname vormt een belangrijke toegang tot een nieuwe markt voor AGRO en uitbreiding van haar geografische reikwijdte en dienstenaanbod in Europa. Het managementteam van PSTL, Slawomir en Krzysztof Samonek en Bart Mol, zal de huidige business en geplande expansie-initiatieven blijven leiden.PSTL werd in 2007 opgericht als aanbieder van transportdiensten en breidde haar activiteiten al snel uit met service op het gebied van vrachtvervoer en douaneafhandeling. In 2015 bouwde het bedrijf een state-of-the-art magazijn voor bevroren goederen van 58.000 m3, dat minder dan een kilometer verwijderd ligt van de DCT terminal in Gdańsk. De haven van Gdańsk is momenteel de snelst groeiende diepzeeterminal van Europa en een belangrijke internationale logistieke hub die dient als toegangspoort voor de handel tussen de grootste havens in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Gdańsk profiteert van toegang over de weg naar Centraal- en Oost-Europa. Een recente uitbreiding heeft de containercapaciteit van de haven verdubbeld.

PSTL staat internationaal bekend om haar hoge kwaliteit en kennisniveau voor de begeleiding van exportstromen. Het bedrijf is gespecialiseerd in geconditioneerde opslag, invriezen, verpakken en het transporteren van bevroren vlees, gevogelte, zeevruchten en andere goederen, zoals bevroren fruit, groenten en zuivelproducten. PSTL beheert de verplaatsing van de producten van haar klanten via de bevoorradingsketen. Dit omvat transport met gebruikmaking van het eigen wagenpark of strategische onderaannemers, vrachtvervoer, douaneafhandeling en verzorging van de volledige exportdocumentatie en vrachtverzekering.

"Deze overname weerspiegelt AGRO's inzet om onze aanwezigheid in de belangrijkste import-/exportmarkten te vergroten", aldus Jan Harthoorn, AGRO's Vice President of Strategic Development voor Europa. "PSTL past uitstekend bij ons in termen van cultuur, klantgerichtheid en dienstverlening. Bovendien voegen we een uitstekend managementteam aan ons bedrijf toe. Polen en Oost-Europa zijn belangrijke geografische gebieden voor AGRO, en deze overname stelt ons in staat om onze aanwezigheid en diensten op deze belangrijke markt aanzienlijk uit te breiden."

Sławomir Samonek, directeur van PSTL, verklaart: "We geloven in het enorme potentieel van de Poolse markt. Ons bedrijf is jong en gecombineerd met onze bestaande ervaring en het AGRO-team, is dit een geweldige stap voor ons om samen met onze klanten verder te groeien en end-to-end oplossingen aan te bieden. We hebben de haven van Gdańsk enorm zien uitbreiden en zien ernaar uit om ook
lokaal, nationaal en internationaal te groeien als onderdeel van het AGRO Merchants-netwerk."

AGRO's overname van PTSL past binnen een bredere investeringsstrategie die zich richt op de meest vooraanstaande Europese handelsplaatsen. In januari 2017 vierde het bedrijf de opening van een nieuwe faciliteit voor 18.000 pallets op de Maasvlakte. Dit werd in februari gevolgd door de overname van Frissul en Frigomato, die samen de voornaamste operator voor koel- en diepvriesopslag in Portugal en een belangrijk onderdeel van de Iberische voedselketen vormen.

Voor meer informatie:
AGRO Merchants Group Europe
Nijverheidsweg 64
3771ME Barneveld
T: +31 (0) 85 4848 501
info@agromerchants.com
www.agromerchants.com

Publicatiedatum: 3-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: