Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
gevolgen hack houden aan

APM gaat 'handmatig' schepen lossen

Tholen – De hack van dinsdagmiddag heeft nog altijd grote gevolgen voor de activiteiten van Maersk en de APM Terminals. Via Twitter houden beide bedrijven klanten op de hoogte van de situatie.

Maersk meldt dat een aantal systemen bewust zijn uitgeschakeld. Er wordt gewerkt aan technisch herstel. Het bedrijf treedt niet in detail over welke locaties getroffen zijn. "Onze focus is om de best mogelijke continuïteit te bieden voor onze klanten en partners," aldus de rederij op Twitter. Nieuwe boekingen kunnen weer gedaan worden via het INTTRA-platform.



Voor de terminals geldt dat "het grootste deel van de terminals is in bedrijf. Sommige terminals werken langzamer dan gebruikelijk of met een beperkte functionaliteit." Dat is onder andere te zien in de Rotterdamse haven, waar op de terminal op de Maasvlakte I een test loopt om 'handmatig' schepten te lossen. De terminal is niet volledig geautomatiseerd, waardoor de kranen en containerwagens gebruikt kunnen worden afzonderlijk van IT-systemen. De terminal Maasvlakte II is volledig geautomatiseerd en kan niet functioneren zonder ICT-diensten.