Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Jumbo start thuisbezorging met elektrische voertuigen

Hij rijdt sinds vandaag rond in Groningen: de eerste volledig elektrische bezorgauto van Jumbo. Met de nieuwe 'Street Scooter' brengt Jumbo de online bestelde boodschappen in de binnenstad van Groningen voortaan aan huis. Volgende week zal ook Utrecht volgen. De Street Scooters zijn speciaal ontwikkeld voor huis-aan-huis belevering en hebben, doordat zij geen CO2 uitstoten, een gunstig effect op de geluidsoverlast, de luchtkwaliteit en het klimaat.Wie in de binnenstad van Groningen online bestelt, krijgt de boodschappen vanaf nu thuisbezorgd met de elektrische Street Scooter. Roy van Keulen, directeur Online: "We voelen ons verantwoordelijk voor de huidige en toekomstige generaties. Bij alles wat we doen, willen we het makkelijker en beter maken voor klanten. En vragen we ons af of het minder belastend kan voor het milieu. Daarnaast zien we dat de ontwikkelingen in het binnenstedelijk verkeer vragen om meer duurzame oplossingen. Daarom starten we nu met deze volledig elektrische bezorgauto's."

Ambitie
De bezorgauto's worden ingezet door Jumbo Euroborg in Groningen en het solo Pick Up Point in Utrecht. Jumbo kiest voor bewezen technologie en betrouwbaarheid; twee grote pakketdiensten maken al met tevredenheid gebruik van de Street Scooter. Jumbo gaat de bezorgvloot op termijn verduurzamen en nog dit jaar meerdere elektrische Street Scooters in gebruik nemen. Komende tijd zal het supermarktbedrijf de ervaringen met de nieuwe voertuigen evalueren en bekijken in welke steden nog meer duurzaam bezorgd kan worden.
Klimaatplan
In het klimaatplan van Jumbo zijn onder andere eisen opgesteld voor efficiënter energiegebruik, CO2-reductie en het gebruik van duurzame energie. Zo wekt Jumbo ook zelf energie op, onder andere met de zonnepanelen op het hoofdkantoor en een aantal DC's. In de MVO rapportage die binnenkort verschijnt, is meer te lezen over de gerealiseerde initiatieven binnen het klimaatplan van Jumbo.

Bron: Jumbo

Publicatiedatum: 3-7-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: