Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Het Pomeloentje is een oase tussen het beton

Tholen – Het Pomeloentje is een oase tussen het beton in de wijk Europark op linkeroever in Antwerpen. De woonwijk met 18 sociale hoogbouwblokken werd tussen 1967 en 1979 opgetrokken om de woningnood op te vangen. De groente- en fruitwinkel heeft er een stevige voet aan de grond. Anja Egge werkte er al toen ze de zaak 25 jaar geleden overnam. 14 jaar geleden voegde haar zus Connie zich bij de zaak die nog altijd prima draait. "We hebben geen last van de supermarkten", vertelt Anja.


Anja (l) en Corrie zijn de eigenaressen van Het Pomeloentje

Meelopen
Bijna alle supermarktformules zijn neergestreken op de linkeroever. Het Pomeloentje behoudt echter haar aantrekkingskracht door constant kwaliteit en service te bieden. "We lopen nog met de mensen mee naar de auto of brengen het aan huis", vertelt Anja. "Klanten komen hier ook naar toe omdat ze het echte Belgische appreciëren. Bij de inkoop van producten letten we daar altijd op, hier liggen zoveel mogelijk Belgische producten en daarnaast hebben we buiten het AGF-assortiment een aantal lokale producten staan, zoals honing van een lokale imker en ambachtelijk gemaakte granola's, in het seizoen halen we ook aardbeien bij een lokale teler en we verkopen ambachtelijk ijs."


Het Pomeloentje is een kleurige verschijning tussen het beton

Gemak
Maar met service en kwaliteit alleen redt Het Pomeloentje het niet. De best lopende producten liggen toch in de koeling, soepen, salades en voorgesneden groenten. Anja: "Daarmee zijn we gestart toen mijn zus in de zaak kwam. De winkel is toen vergroot en we hebben een koeltoonbank en koelwandkast geplaatst. We maken alles zelf, alleen de mediterrane hapjes kopen we in."



Genen
Vooral het maken van de gemaksproducten is veel werk, de zussen draaien dagen van 12 uur, van half zeven tot zeven. Anja: "Daarnaast hebben we iemand die drie keer per week naar de vroegmarkt in Brussel gaat. En onze mannen werken ook mee, die hebben ons in de afgelopen krokusvakantie geholpen om onze zaak helemaal op te knappen." Het groentenvakmanschap zit in de vrouwelijke genen. Anja nam 't Pomeloentje over van haar oom en ook de inkopen doet ze bij haar ooms die allemaal uitmaken van de Group A. De Witte.



Voor meer informatie
Het Pomeloentje
Melis Stokelaan 7
2050 Antwerpen
T: +32 3 219 85 08
hetpomeloentje@telenet.be