Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Italiaanse citroenen steeds populairder

"De prijzen van citroenen nemen elke twee dagen toe. Dit geldt met name voor biologische citroenen," zegt Daniele Di Mauro van de groothandelsmarkt van Cesena over de export van Siciliaanse citroenen."Het Bianchetto-seizoen is bijna klaar. Daarna gaan we verder met Verdello, hoewel deze citroenen voornamelijk bestemd zijn voor de verwerkingssector. Verdello-citroenen zijn wat harder en bevatten minder sap. Nu het Italiaanse seizoen ten einde komt, nemen de prijzen toe. Ik merk ook dat grote bedrijven veel citroenen inkopen om deze op te slaan. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat de prijzen stijgen."

De Italiaanse citroenen gaan nog 15 dagen beschikbaar zijn, waarna er moet worden gewacht tot oktober. Argentijnse en Spaanse citroenen zijn al op de markt gekomen, maar de kwaliteit hiervan is niet hetzelfde bij Italiaanse citroenen. "Er is slechts ťťn Spaanse citroenras dat goede organoleptische kwaliteiten heeft en er goed uitziet. Al het Argentijnse fruit is vrij teleurstellend," zegt Daniele Di Mauro.

De Argentijnse citroenen worden op dit moment verkocht voor Ä2 per kg. De Italiaanse citroenen zijn duurder. Bianchetto en Verdello hebben een kortere houdbaarheid dan Primofiore-citroenen.

Verdello-citroenen staan ook wel bekend als zomercitroenen. Ze hebben een kenmerkende diepgroene kleur en een heerlijk aroma. Ze worden geproduceerd door een tweede bloeiperiode in de zomer te forceren en zijn beschikbaar in juli, augustus en september.

Publicatiedatum: 16-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: