De simpele oplossing is vleesloze maaltijden te creëren die wel die kwaliteiten bevatten waar men van houdt in vlees. Consumenten zijn minder geïnteresseerd in tofu en sojaproducten als plantaardige opties, maar neigen in plaats daarvan naar walnoten, peulvruchten en champignons, blijkt uit het onderzoek.
Volgens de enquête staat 83% van de Amerikanen open voor het bereiden van vleesloze maaltijden, vooral als ze een gelijkaardige smaak of textuur hebben als de op vlees gerichte maaltijden. Walnoten, champignons en peulvruchten, waaronder bonen, linzen en erwten, staan in de top drie van producten die men bereid is om te proberen in vleesloze maaltijden. Walnoten zijn specifiek een aantrekkelijke optie om hun textuur (70%), smaak (65%) en voedingsstoffen (62%).
"Walnoten zijn een mooie optie om in plantaardige gerechten te gebruiken, omdat ze knapperig zijn en een milde smaak hebben die goed past bij veel verschillende recepten", aldus Frances Largeman-Roth, voedingsdeskundige en auteur. "Ze bieden ook een verscheidenheid aan voedingsstoffen die belangrijk zijn voor een goede gezondheid. Walnoten zijn de enige noten die voornamelijk bestaan uit veelzijdig onverzadigde vetten, en ze zijn een uitstekende bron van plantaardige omega-3 ALA.3"
"Net als vlees bieden plantaardige producten een breed scala aan texturen en kunnen ze op talloze wijzen gekruid worden", aldus Largeman-Roth. "Kies voor de textuur die past bij een bepaald gerecht, en voeg dezelfde smaken toe die je in vleesrecepten lekker vindt, om geslaagde plantaardige versies te creëren van de maaltijden waar je gek op bent."