Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Turkish Airlines verlaagt AGF-tarieven tot 73%

Turkish Cargo, dat opereert onder Turkish Airlines, heeft AGF-exporteurs een korting van tot wel 73 procent gegeven op de transportkosten per kilogram. Na de overeenkomst tussen ambtenaren van Turkish Cargo, de Assemblage van Turkse Exporteurs (TIM) en de Egeïsche Vereniging voor Exporteurs van Verse Groenten en Fruit, zijn de transportkosten per kilogram opnieuw vastgesteld.

Tijdens de onderhandelingen spraken de partijen af verschillende kortingen te geven, afhankelijk van bestemming en vliegtuigcapaciteit. Met de overeenkomst wordt gepland dit jaar 20.000 ton verse groenten en fruit te transporten naar 35 bestemmingen. Turkish Cargo gaf AGF-exporteurs kortingen variërend van 19 tot 73 procent, gebaseerd op de voormalige eenheidsprijzen voor 39 lijnen in Europa, het Verre Oosten en het Midden-Oosten. 

De transportprijs per kilogram varieerde van €0,49 tot €2,05 en de hoogste korting werd gegeven op de lijnen Lagos en Seychellen, in Afrika. De transportprijs per kilogram werd gereduceerd van €3,65 tot €0,98 op deze twee lijnen, met een korting van 73 procent. De laagste prijs per kilogram is voor het transport naar Medina, met €0,49 per kilo, gevolgd door Frankfurt, Düsseldorf en Maastricht met €0,67.

Publicatiedatum: 9-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: