Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Lidl heeft "Waitrose-effect" bij huizenprijzen"

Sainsbury's overweegt overname Tesco-leverancier

Sainsbury's overweegt overname Tesco-leverancier
Sainsbury's verkent de mogelijkheden voor de overname van de tabakleverancier Palmer & Harvey, aldus Sky News. Sky News maakte gebruik van anonieme bronnen, die verder aangaven dat nog niet zeker is of de overname daadwerkelijk wordt ingezet. Zowel Palmer & Harvey als Sainsbury's weigerden commentaar. Palmer & Harvey is met name actief als leverancier voor concurrent Tesco. Vorig jaar nam Sainsbury's voor £1,1 miljard (€1,26 miljard) de retailgroep Home Retail over, dat onder andere de Argos-keten in beheer heeft. (Reuters/Sky News)

Thailand: Central Food introduceert nieuw format
Central Food Retail, dat het moederbedrijf van Tops Supermarket is, is van plan om dit jaar meer dan 1 miljard baht (€26,2 miljoen) te investeren in uitbreidingen. Het bedrijf gaat in de vorm van Tops Plaza met het einde van dit jaar een nieuw format lanceren. De eerste Tops Plaza zal worden geopend in Pichit, waarna de tweede vestiging wordt geopend in Payao. Het Tops Plaza-format gaat uit van een winkelcentrum, waar naast de aanwezigheid van een Tops Supermarkt ook verschillende winkels worden verhuurd aan derden. (insideretailthailand.com)

China: "Alibaba neemt aandeel in Lianhua Supermarket"
Het Chinese Lianhua Supermarket Holdings heeft onlangs aangegeven dat aandeelhouder Shanghai Yiguo E-Commerce Co Ltd een aandeel van 18% in Lianhua over laat nemen door een afdeling van Alibaba Group Holding. Volgens Lianhua gaat Shanghai Yiguo iin totaal 201,53 miljoen aandelen aan Alibaba verkopen voor een verder nog onbekend bedrag. (Reuters)

Australië: Coles waarschuwt leveranciers voor stijgende kosten

Coles heeft zijn leveranciers ervoor gewaarschuwd dat de keten de stijgende kosten van producten niet zomaar door zal berekenen aan de consument. Een directielid van Coles zette de waarschuwing kracht bij door te wijzen op het statistische feit dat bij stijgende prijzen voor producten de omzet van het huismerk direct toeneemt.
Klik hier om verder te lezen op theaustralian.com.au.

VK: Lidl heeft "Waitrose-effect" bij huizenprijzen
Lidl-vestigingen beginnen iets van het zogeheten "Waitrose-effect" te merken. Het Waitrose-effect houdt in dat huizen voor particulieren die zich naast een vestiging van een bekende supermarktketen staan in prijs toenemen. Dit werd voor het eerst gezien bij de premium-keten Waitrose, maar lijkt nu ook voor Lidl-vestigingen te gelden. Drie jaar geleden was de nabijheid van een Lidl-vestiging juist reden voor een daling in de waarde van huizen, aldus een onderzoek van Lloyds Bank. (thetimes.co.uk)

Jumbo goedkoopste supermarkt van Portugal

Jumbo is de goedkoopste supermarkt van Portugal van 2017. Dit blijkt een onderzoek van de consumentenorganisatie Proteste-Deco. Jumbo was eerder de goedkoopste keten van Portugal, maar werd vorig jaar van de troon gestoten door een concurrerende keten. De top zeven van goedkoopste supermarktketens bestaat verder uit de buurtwinkelketen Continente Modelo op de tweede plaats, de hypermarktketen Continente op de derde en verder Lidl (4), Pingo Doce (5), Intermarché (6) en Minipreço (7). (esmmagazine.com)

Inserra biedt lokale producten aan in Shoprite-vestigingen
Inserra Supermarkets heeft in deze lente en zomer lokale producten in het assortiment opgenomen van al zijn 22 ShopRite-vestigingen in New Jersey en New York. "We hebben onze behoeftes duidelijk gemaakt aan onze telers en houden continu contact met ze," zegt Eric Beelitz van Inserra.(supermarketnews.com)

VS: Big Lots heeft sterk kwartaal
Big Lots had een sterk eerste kwartaal, waarin een winst werd behaald die hoger was dan verwacht. De winst van de keten bedroeg voor de periode tot 29 april $51,5 miljoen (€46,0 miljoen). Vorig jaar bedroeg de winst nog $38,7 miljoen (€34,6 miljoen).De vergelijkende winkelomzet nam af met 0,9%. De netto omzet daalde met 1,2% tot $1,30 miljoen (€1,16 miljoen), wat het gevolg is van de verminderde vergelijkende winkelomzet en de afname in het winkelnetwerk. (chainstoreage.com)
 
Canadese retailers gebruiken app voor overschot
Twee supermarkten in Ontario, Longo's en Farm Boy, maken gebruik van de app Flashfood om consumenten op de hoogte te houden over van welke producten bijna de houdbaarheidsdatum is verstreken. Consumenten kunnen vervolgens met de app betalen en de producten bij de supermarkt afhalen. (fooddive.com)

VS: Dollar Tree heeft 4% omzetgroei in eerste kwartaal
De Amerikaanse retailer Dollar Tree had in zijn eerste kwartaal een toename in omzet van 4% tot $5,29 miljard (€4,72 miljard). (esmmagazine.com)

Publicatiedatum: