Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Britse Sainsbury verwerkt Californische pruimen in glutenvrij brood

De ontwikkeling van een glutenvrij brood door J.O. Sims en Country Style Foods voor de Britse retailketen Sainsbury's illustreert de veelzijdigheid van Californische gedroogde pruimen, die perfect passen binnen de huidige trends voor gezonde voeding. 

Puree van Californische gedroogde pruimen wordt toegevoegd om de kleur en textuur van het Seeded Farmhouse glutenvrije brood uit de Free From-lijn van Sainsbury's te verbeteren. Met het product speelt de retailer in op de sterk groeiende markt voor glutenvrije producten.

De Gluten Free Industry Association (GFIA) heeft bekend gemaakt dat de afzet van 'free from' producten vorig jaar Ä693 miljoen bedroeg (een stijging van 26,7% ten opzichte van het jaar daarvoor). Glutenvrije producten zijn goed voor bijna 60% van deze categorie. Het feit dat California gedroogde pruimen voor dit soort producten gebruikt worden benadrukt de commerciŽle aantrekkingskracht van dit hoogwaardige ingrediŽnt.   
Esther Ritson-Elliott, marketingdirecteur Europa van California Prunes, vertelt dat het bedrijf zich blijft inzetten om het enorme potentieel van California gedroogde pruimen als gezond en voedzaam ingrediŽnt te promoten. "Hoewel het product bij uitstek geschikt is voor de bakkerijsector, richt onze marketing zich ook op topkoks, chocolatiers en voedselproducenten die belangstelling hebben voor pure en gezonde ingrediŽnten zodat ons product een meer hedendaags imago krijgt. Dit heeft onder meer geleid tot de ontwikkeling van een trendy product zoals dit glutenvrije brood dat nog niet eerder voor de consument beschikbaar was."


Contact:
Esther Ritson-Elliott
California Prune Board UK

Publicatiedatum: 1-6-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: