Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Adri van Egmond:

"Het zijn de allochtonen die nog aardappelen eten"

Tholen - Voor de aardappelhandel is het niet de makkelijkste periode. "We balanceren een beetje tussen de oude en de nieuwe oogst. Dit is altijd een moeilijke tijd, het zou een stuk drukker mogen zijn", vertelt Adri van Egmond van de gelijknamige aardappelen en uiengroothandel op de Centrale Groothandelsmarkt in Amsterdam. "De oude aardappelen lopen nu terug in kwaliteit, maar zolang ze aangeboden worden, moet je ze hebben."



"De mensen die in Nederland nog aardappelen eten, zijn de allochtonen. Zij hebben nog de grote gezinnen zoals wij die in de jaren zestig van de vorige eeuw hadden en zij willen allemaal oude aardappelen hebben", vertelt Adri. "Daarom is het nu ook zaak dat je nog genoeg oude aardappelen aan kan bieden. Dat is puur een prijskwestie. De allochtone doelgroep wil voor 5 kilo niet meer dan 2 euro betalen, maar loopt daar desnoods de hele stad voor door."

"Er zijn nog wel goede partijen oude oogst, maar het gros loopt terug in kwaliteit, wordt zachter, gaat kiemen en wordt er niet mooier op. Dat werkt niet makkelijk. Maar dat is maar goed ook, anders zouden er nog veel meer aardappelhandelaren zijn. Verder ben ik tevreden over het seizoen, hoor, maar nu is het gewoon traditioneel een lastige tijd. We bieden wel wat importhandel uit Spanje, Malta en Marokko aan, maar de kilo's, die zitten bij ons nog in de oude aardappelen!"

Voor meer informatie:
G.C. van Egmond
Jan van Galenstraat 4
1051 KM Amsterdam
Tel: 020-6822082
info@gcvanegmond.nl