Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Waitrose laat klanten eigen cucamelon telen

Vanaf 27 april kunnen klanten met groene vingers hun hart ophalen bij de Britse retailer Waitrose. Vanaf dan zullen zij thuis een bijzondere nieuwe groente kunnen telen: de cucamelon. Deze groente, ook wel bekend als Mexicaanse komkommer, produceert prachtige hapklare vruchten die veel weg hebben van mini-watermeloentjes maar smaken naar komkommer. 

De vruchten lenen zich uitstekend als snack en fleuren cocktails en salades op. De plant is eenvoudig te telen waardoor hij zeer geschikt is voor beginnende tuiniers.
"We weten dat onze klanten dol zijn op koken en tuinieren en het is dan ook geweldig dat we deze bijzondere plant aan kunnen bieden om thuis mee aan de slag te gaan," legt een woordvoerster van Waitrose uit.

De planten worden voor Waitrose in het Verenigd Koninkrijk geteeld door Suttons en maken onderdeel uit van een serie groenten geselecteerd door de beroemde botanist en schrijver James Wong.
Publicatiedatum: