Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Europol legt beslag op 230 mln euro aan namaakvoedsel

Bij een grootschalige operatie van Europol en Interpol tussen december vorig jaar en maart dit jaar is voor 230 miljoen euro namaakvoedsel in beslag genomen. De politiediensten van 61 landen konden de hand leggen op 9.800 ton namaakvoedsel en 26,4 miljoen liter nagemaakte drank. Tijdens de operatie werden 50.000 controles uitgevoerd door politie en douane en voedselinspecteurs, onder meer in 21 EU-lidstaten.



De in beslag genomen producten betroffen ook (bewerkte) AGF-producten. Een bekend Frans merk van bouillonblokjes bleek op grote schaal nagemaakt. Portugese fraudeurs goten tomatensaus over bijna onverkoopbare sardientjes. Dat gebeurde door een bedrijf dat werkte zonder vergunning van het voedselagentschap. In Duitsland ging het om hazelnoten die gevaarlijk konden zijn voor mensen met een allergie. Ook de hazelnootpasta die er in de schappen ligt, kan mensen met een allergie onaangenaam verrassen in de zin dat er grote hoeveelheden cashew- en amandelnoten in verwerkt zijn.

Bron: Europol
Publicatiedatum: