Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Libanon: grotere aardappelexport door hogere oogst

Aardappeltelers in de Akkar Valley, Libanon, zijn eerder begonnen met de oogst uit vrees dat het land anders de hoeveelheid niet kan exporteren. De productie zal dit jaar tussen ongeveer 90.000 ton en 100.000 ton liggen. 

De voorzitter van de Cooperative of Potato Growers in de Akkar Plain, Omar Al-Hayek, benadrukte dat de Akkar Plain dit jaar een overvloedige oogst zal hebben en dat de kwaliteit van de aardappelen uitmuntend is. Hij ziet dat de prijzen goed zijn dankzij de beslissing van premier Saad Hariri en Minister van Landbouw Ghazi Zuaiter. Zij besloten de import van Egyptische aardappelen stop te zetten ten behoeve van de lokale producenten. 

De lokale markten kunnen niet de hele binnenlandse productie opnemen. Een deel van de productie zal geƫxporteerd moeten worden naar buitenlandse markten. Hayek: "De binnenlandse markt kan maximaal 40.000 ton verwerken, dus moeten we ongeveer 60.000 ton exporteren." Hij legde uit dat de landbouwsector in Libanon erg belangrijk is. Aardappelteelt is de ruggengraat van de sector. Telers kunnen het niet veroorloven om nog meer verlies te draaien.
Publicatiedatum: