Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

ESC start meldpunt voor containerlijnvaart

Na een spoedbijeenkomst over de capaciteitsproblemen in de containerlijnvaart heeft de European Shippers' Council (ESC) een meldpunt opgezet om de gevolgen voor verladers in kaart te brengen.

Ondercapaciteit
Sinds februari worden verladers in de zeevaart geconfronteerd met ondercapaciteit in de containerlijnvaart, waardoor containers soms niet worden meegenomen, prijzen omhoog schieten en contracten eenzijdig worden opengebroken. De capaciteitsproblemen worden veroorzaakt door economische groei (vooral Europa richting Azië), een aantal schepen die niet zijn uitgevaren in verband met Chinees nieuwjaar en de vorming van nieuwe allianties in de containerlijnvaart.

Situatie

Handels- en productiebedrijven zeggen dat de situatie van de afgelopen maanden in hun carrière nog niet eerder hebben meegemaakt. De gevolgen van het gebrek aan capaciteit zorgen voor verstoring van zowel het logistieke als productieproces van veel bedrijven. Om deze problemen in kaart te brengen, zette de ESC, de Europese koepelorganisatie voor verladers waarvan ook evofenedex deel uitmaakt, een meldpunt op waar verladers melding kunnen maken van de problemen in de containerlijnvaart en de gevolgen hiervan.

Meldpunt

ESC wil het meldpunt tot eind juni in de lucht houden omdat vanuit de markt stemmen opgaan dat een groot deel van de containerlijnvaart weer genormaliseerd zou moeten worden. Indien het meldpunt aantoont dat dit niet het geval is, wordt het onderzoek langer voortgezet en wordt de informatie tevens gebruikt om de betrokken instanties hierover te informeren. Bedrijven die ook melding willen maken van ondercapaciteit, kunnen contact opnemen met Rogier Spoel, beleidsadviseur zeevracht bij evofenedex.

Bron: EVO
Publicatiedatum: