Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Zes hybride Still trucks voor Van Vliet

Als dienstverlener op het gebied van afval heeft Van Vliet Groep uit Nieuwegein een hekel aan verspilling. Ook als het aankomt op energie. Daarom viel de keuze op de hybride vorkheftrucks van Still bij de recente vervanging van een deel van de intern transportvloot. "Wij bouwen op gemotiveerde medewerkers en modern, betrouwbaar materieel. Heftrucks worden daarbij niet over het hoofd gezien", zegt Peter Verhaal, Manager Gevaarlijk Afval bij Van Vliet Groep. "In principe vervangen we daarom elke vier jaar onze heftrucks. De oude trucks hebben dan nog een aantrekkelijke inruilwaarde en de onderhoudskosten blijven in die eerste vier jaar relatief laag."


Door de hybride techniek van Still kan Van Vliet bezuinigingen op brandstof

Zuinig
Bij de zoektocht naar de juiste trucks speelde energiezuinigheid een belangrijke rol. "Zorg voor het milieu zit ons in de genen. Dan is het niet meer dan logisch dat je ook kijkt naar de energie-efficiency van je materieel", vervolgt Verhaal. Dankzij de hybride techniek zijn de Still trucks aanmerkelijk zuiniger en kan Van Vliet de beoogde bezuiniging op brandstof ook daadwerkelijk verwezenlijken. "Dat is een bewezen feit. Bovendien was de aanschafprijs zeer concurrerend en aantrekkelijk, waardoor de keuze snel was gemaakt", aldus Verhaal.6 nieuwe hybride vorkheftrucks, type RX 70 variërend van 1,6 tot 3 ton. Deels ter vervanging en deels als uitbreiding.

Service
Naast energiezuinigheid heeft Van Vliet gekeken naar veiligheid en inzetbetrouwbaarheid. "Een goed serviceapparaat en een gedegen onderhoudsplan zijn voor ons minstens zo belangrijk. Evenals een plezierige verstandhouding met de servicemonteur. De vaste Still servicemonteur is altijd bereikbaar en indien nodig snel ter plekke. Hij kent onze inzet en onze wensen en eisen. Mede dankzij hem bestaat inmiddels vrijwel onze gehele vloot uit Still trucks", vertelt Verhaal.

Veilige inzet
De beoogde veilige inzet wordt onder andere gewaarborgd door veiligheidsfeatures als Bluespot. Elke truck is voorzien van dit veiligheidslicht dat mede-chauffeurs en voetgangers via een heldere, blauwe lichtvlek op de vloer attendeert op naderende trucks. Voor de diverse taken passende Bolzoni voorzetapparatuur garandeert een veilige inzet van de trucks. Still leverde in totaal 6 nieuwe hybride vorkheftrucks, type RX 70 variërend van 1,6 tot 3 ton. Deels ter vervanging en deels als uitbreiding. De heftrucks worden voornamelijk ingezet in het gevaarlijk afvalstoffen depot, waar in totaal 8 trucks rijden. Daarnaast rijden er 4 trucks op het buitenterrein van Van Vliet Groep.


Voor meer informatie
STILL
Sandra Herlaar
T: 078-68 45 200
Sandra.Herlaar@still.nl


Publicatiedatum: 20-4-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: