Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse fruitsmokkelaar het land uitgezet door Nieuw-Zeelandse douane

Voor een Amerikaanse toeriste verliep haar Paasbezoek naar Nieuw-Zeeland niet zoals gepland: Doordat ze een koffer met groenten en fruit niet aangegeven had bij de douane in Christchurch, werd ze het land uitgezet. Medewerkers van het Ministerie van Primaire Industrieën ontdekten de producten op röntgenbeelden nadat de passagier zaterdagochtend met een vlucht vanuit Sydney was aangekomen.

Nadat ze was doorverwezen naar Immigratie werd besloten om de passagier toegang tot Nieuw-Zeeland te weigeren en werd ze dezelfde dag terug op het vliegtuig naar Sydney gezet. "De passagier heeft toegegeven dat ze opzettelijk etenswaren Nieuw-Zeeland in probeerde te smokkelen. Toen gevraagd werd waarom, antwoordde de vrouw dat ze dat het niet haar bedoeling was om vertragingen te veroorzaken, maar dat ze niet wist welke etenswaren toegestaan waren," zegt Andrew Spelman, MPI Douane Service Manager, Centraal en Zuid.

"In de koffer zat sinaasappelen, appelen, avocado's, zoete aardappel en wortelen. In deze producten zouden insecten kunnen zitten die grote gevaren voor de groenten- en fruitteelt in Nieuw-Zeeland op kunnen leveren. Door het opzettelijk smokkelen van deze goederen konden we niet anders dan haar de toegang tot het land ontzeggen. Hier moesten zwaardere consequenties aan zitten dan een simpele waarschuwing."

"De beslissing om deze vrouw niet in het land toe te laten, laat zien dat zowel het Ministerie van Primaire Industrieën en de Nieuw-Zeelandse Immigratiedienst niet bang zijn om daadkrachtig op te treden wanneer de bioveiligheid in het geding komt."
Publicatiedatum: