Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Stef’s Groente en Fruit:

"Hopen doet verkopen"

Tholen – Hij gelooft niet in zelfbediening en catering staat op de lange termijn planning. Het gaat bij Stef's Groenten en Fruit om het verkopen van volumes. Een goede relatie met zijn toeleverancier Lukassen AGF uit Nieuwegein is daarbij heel belangrijk. Stef (31): "Alleen red je het niet, je moet wel een beetje steun hebben." De goede samenwerking leidt tot het motto: "Hopen doet verkopen." Stef heeft inmiddels twee groenten- en fruitzaken, een in Elburg en onlangs nam hij een zaak in Amersfoort over. Daar had hij tot zijn 24e gewerkt. Stef: "Ik wist dat dit gewoon een topzaak was."


Uitstalling Stef's Groente en Fruit Amersfoort

"Ik weet niet of ik het anders had aangedurfd, je krijgt wel eens meer een winkel aangeboden", vertelt Stef. "Met Lukassen AGF heb ik naar de cijfers gekeken. We weten wat we moeten draaien en bespreken hoe we het gaan doen, dus ik heb er alle vertrouwen in." Het gaat om het wegzetten van grote volumes. "Eerst naam maken, misschien wat minder marge erop. Door de samenwerking met Lucassen kan ik gewoon hele scherpe prijzen bieden. Voor de opening van de winkel hebben we 30 dozen aardbeien per dag voor een euro per doos verkocht. Dat liep als een trein."

Hoewel het twee heel verschillende klantengroepen zijn, werkt de volumeverkoop in beide winkels. Elburg ligt op de Veluwe, daar zijn grote gezinnen en is de verkoop niet zo spannend. "Daar draait het om aardappelen, bananen en sinaasappelen. Het gaat meer om de traditionele verkoop. In Amersfoort gaat het meer om het luxe segment."


Uitstalling Stef's Groente en Fruit in Elburg

Beide zaken zijn bedieningswinkel en dat blijft zo. "Ik geloof niet zo in zelfbediening, dat doen mensen wel in de supermarkt, hier 200 meter verderop", vertelt Stef. "In Amersfoort bestaat de winkel al 60 jaar  en de mensen zijn gewend om altijd netjes en vriendelijke geholpen te worden." Ook aan catering begint Stef voorlopig niet. Wel gelooft Stef in de kracht van Facebook. "Dat kost nauwelijks tijd. 's Ochtends vroeg zetten we de aanbiedingen online zodat de mensen die aan hun eerste kopje koffie zitten het zien." Die werkwijze trekt in de winkel in Elburg veel mensen aan. In Amersfoort moet nog wat aan de bekendheid gewerkt worden. "We hebben nu 100 likes en er wonen 230.000 mensen, dus daar is nog wel winst te halen."

Stef's Groente en Fruit Amersfoort
Leusderweg 174
Amersfoort
T: 033 461 4715

Stef's Groente en Fruit
Klokbekerweg 158
Elburg
T: 0525 684 888
stefkleijn1985@hotmail.com


Publicatiedatum: 4-4-2017
Auteur: Marjet Lubbers
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: