Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
avocado en macadamia

Kenia investeert ruim 600 miljoen in AGF-teelt en export

De Keniaanse organisatie Sasini Group heeft in maart aangekondigd dat ze van plan zijn om ruim 600 miljoen euro te investeren in nieuwe projecten. Het zal gaan om investeringen bij verschillende bedrijven. Voorzitter Naushad Merali geeft aan dat het geld ingezet wordt voor de export van avocado's, subsectoren van de macadamianoot en verschillende andere zaken.

Het bedrijf heeft in december aangekondigd dat er plannen zijn voor een bedrag van 615 miljoen euro. Het gaat om het produceren van het macadamiagewas op 8 hectare grond. De grond ligt naast de koffie fabriek in Kiambu en een klein productie centrum op de Mweiga plantage. 

Ook heeft het bedrijf bijna 60 miljoen euro opzij gezet voor het verbeteren van het transport voor de avocado-export. Het betreft een proefproject ter voorbereiding op plannen voor een megafabriek, waar ze volgend jaar misschien mee aan de slag willen gaan. 

De aanpak is vernieuwd. Er is grond beschikbaar voor de constructie van een macadamianotenverwerkingsfabriek in Kiambu. Koffietelers worden door het bedrijf al aangespoord om het gewas te telen. Zodra de productie van de macadamianoten geoptimaliseerd is, wordt er verwacht dat iedere hectare bijna 350.000 euro zal opbrengen. Dit zal vermoedelijk binnen zes jaar zijn.

Bron: the-star.co.ke

Publicatiedatum: 6-4-2017

  

Reacties:


Broodje aap verhaal. Aart heeft het bij het rechte end
Erik Koster, Tanzania - 6-4-2017 15:58:26


Bericht is onjuist het gaat om 600 mio Keniaanse shilling (dat is ongeveer 5,5 mio euro. Hiervan gaat 5 mio in noten zitten. en 0,5 mio in fruit.

Via HortImpact zijn we toevallig hier ook mee bezig. Indien interesse in Kenia ... stuur een mailtje. Groet.
Aart van den Bos, Naaldwijk (email) - 6-4-2017 14:13:21


Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: