Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Reinigingsmethode voor meloenen op basis van stoom veel beter dan chloride
Cantaloupes worden momenteel behandeld tegen schadelijke bacteriën als e.coli, salmonella en listeria door ze te reinigen met chloride. De wetenschapper Dike Ukuku en zijn collega's van de Food Safety and Intervention Technologies Unit van het Agricultural Research Service (ARS) van het Amerikaanse ministerie van landbouw hebben nu echter een methode ontwikkeld op basis van stoom, die volgens hem effectiever is.
Het team van Dike Ukuku heeft een demonstratie van de methode gegeven door met behulp van een stoomapparaat cantaloupes te reinigen. De cantaloupe wordt door middel van een sproeier drie minuten lang bewerkt met stoom op een temperatuur van 67 °C. Volgens Ukuku is het gehalte aan ziekteverwekkers op de behandelde cantaloupe 100 keer kleiner dan bij cantaloupes die met chloride worden gereinigd.