Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Drone neemt warehouse-inventarisatie op zich in de toekomst

Het gebruik van drones kan de inventarisatie van voorraad vergemakkelijken. Op de LogiMAT in Stuttgart presenteert Linde Material Handling een prototype drone. Door de drone te koppelen aan een geautomatiseerde stapelaar wordt een continue stroomvoorziening gegarandeerd. De drone kan overal in de hal gevolgd worden.De drone 'Flybox' van Linde robotics en Balyo is ongeveer 50 centimeter breed en uitgerust met 6 rotoren, een camera, barcodescanner en afstandsmeter. De drone vliegt per racking langzaam omhoog en maakt foto's van iedere palletopslaglocatie en legt daarmee de barcodes van ieder product vast. Aan het einde van de racking vliegt de drone mee met de stapelaar op de grond. Gaat deze naar de racking rechts, dan gaat de drone hier ook naartoe. Om vervolgens het proces opnieuw te beginnen. Alle gegevens worden per rack opgeslagen. Applicatiesoftware toont de positie van het rack inclusief de bijbehorende barcode per product en foto. "Het innovatieve aan deze uitvinding is dat we gebruik maken van de drone, samen met een autonome industriŰle truck", zegt Tobias Zierhut, Hoofd Product Management Warehouse trucks bij Linde Material Handling. Tijdens de inventarisatie wordt de 'Flybox' begeleid door een geautomatiseerde Linde stapelaar: de L-Matic. De stapelaar en 'Flybox' zijn met elkaar verbonden via een transformator en een zelf instellende kabel.

Door deze innovatiekoppeling heeft Linde een oplossing gevonden voor de twee uitdagingen die tot nu toe het gebruik van drones in het warehouse belemmerden: voeding aan de ene kant (batterijen van drones kunnen vaak maar 15 minuten mee) en de lokalisatie zonder gps ontvangst aan de andere kant. Dankzij inventieve geonavigatie weet het Linde systeem altijd exact waar de drone zich bevindt. De stapelaar zendt de oppervlakte co÷rdinaten. Een hoogtesensor, welke in de drone is ge´nstalleerd, meet de respectievelijke hoogte.De drone is ontwikkeld door Linde Material handling en Balyo. Zij hebben de drone zo ontworpen dat deze het wettelijk verplichte inventarisatie proces versimpeld en daarmee kostbare tijd bespaart. Volgens experts spenderen bedrijven tot 8 procent van de ge´nventariseerde voorraadwaarde aan (tijdelijk) personeel, formaliteiten en aan de aanschaf van hulpapparatuur. Op hetzelfde moment leidt het handmatige telproces ook tot fouten in operaties, ongelukken of schade aan goederen en materiaal.

De drone is ontworpen om volledig autonoom te werken. Daarmee kan de drone ook buiten de reguliere werktijden de inventarisatie doen, bijvoorbeeld in het weekend of tijdens feestdagen.Linde Material Handling biedt de drone in de toekomst als extra optie bij de geautomatiseerde MATIC voertuigen. De drone wordt geleverd in een 1.5 x 2 meter stapelbaar-compatible krat. Deze kan gemakkelijk op de laadarmen of vorken van een Linde robotics truck worden geplaatst. Zodra de drone de ingegeven rack posities heft gescand, keert het terug naar de 'landingsplaats' in de container en wacht hier op zijn volgende opdracht.

De drone die op LogiMAT gepresenteerd wordt is een prototype. De marktlancering van de 'Flybox' wordt in 2018 verwacht.

Linde Material Handling staat op de LogiMAT op stand B21 in hal 8.

Voor meer informatie:
MotracLinde
T: +31 (0)88-7377800   
F: +31 (0)88-7377801
W: www.motraclinde.nl

Publicatiedatum: 16-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: