Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Britse aardappelvoorraad januari bereikt zelfde niveau als 2016

In het Verenigd Koninkrijk was de aardappelvoorraad eind januari op een gelijk niveau met die van 2016 ondanks de lage opbrengst, zo blijkt uit een rapport van de AHDB. Dit wijst op een tragere voorraadvermindering tussen november en januari. De totale Britse aardappelvoorraad werd eind januari op 1,9 miljoen ton geraamd.

Dit volume komt overeen met dat van vorig jaar en is 350.000 ton lager dan dat van eind januari 2015. In november lagen de voorraadniveaus voor op het vorige seizoen wat er op wijst dat de vermindering van de voorraad tussen eind november 2016 en eind januari 2017 965.000 ton bedroeg ten opzichte van een vermindering van 1,2 miljoen ton vorig jaar, wat een forse daling van 278.000 ton betekent.

De prijs-af-producent ligt dit seizoen op het één na op het hoogste niveau van deze eeuw en dit heeft zijn weerslag op de markt. Telers zijn terughoudend om tegen marktprijs te verkopen en kopers zijn niet bereid de vrije verkoopprijzen te verhogen, waardoor er een patstelling tussen beide partijen is ontstaan.

Hoewel de vermindering trager is, moet men niet vergeten dat er dit seizoen slechts een beperkte voorraad aardappelen beschikbaar is in het VK gezien de lagere productie van dit jaar. In maart zal AHDB opnieuw voorraadgegevens verzamelen die mogelijk meer inzicht zullen geven. Het rapport hiervan wordt in mei verwacht.

Publicatiedatum: 17-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: