Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Nieuwe multiheadweger verbetert exportmogelijkheden diepvries-AGF

De nieuwste generatie RV multiheadwegers van Ishida heeft een Hongaarse producent van ingevroren producten in staat gesteld om de capaciteit fors uit te breiden en succes te boeken in exportmarkten. Mirelite Mirsa werd opgericht in 1981 en is gespecialiseerd in de productie en distributie van een uitgebreid assortiment diepgevroren fruit, groenten en deegproducten. Een paar jaar later werd in de stad Albertirsa in de buurt van Boedapest een faciliteit voor koelopslag in gebruik genomen en sinds 2003 is het bedrijf volledig in Hongaars eigendom geweest.Het productassortiment van Mirelite Mirsa bestaat onder meer uit 40 verschillende groenten en 16 soorten fruit, diverse gedroogde tuinkruiden en een aantal verschillende groentenmixen en kant-en-klaarmaaltijden. De meeste producten worden door het bedrijf ingekocht bij lokale Hongaarse telers.


 
Het bedrijf maakt voor zijn productie- en verpakkingsprocessen gebruik van moderne technologieën en schafte onlangs een Ishida CCW-RV multiheadweger aan. Deze aanschaf was een voortzetting van de werkrelatie tussen Ishida en Mirelite Mirsa, een samenwerking die in 1999 begon toen het bedrijf zijn eerste Ishida weger kocht, een CCW-NZ-214. Deze machine is een van in totaal vijf modellen die in de fabriek van Mirelite Mirsa in Albertirsa zijn geïnstalleerd, plus drie andere machines die in de fabriek in de buurt van Boedapest in gebruik zijn.De nieuwe Ishida CCW-RV-214 wordt gebruikt voor het verpakken van het assortiment ingevroren groenten en fruit dat het bedrijf produceert. De machine heeft de flexibiliteit om kleine doelgewichten vanaf 10 gram tot gewichten van 1 kilo met één multiheadweger te verwerken met een consistente nauwkeurigheid tot 0,3 gram voor verpakkingen met dille van 10 gram en 2 gram voor zakken groenten van 400 gram.De CCW-RV-214 werkt in combinatie met een GEA bagmaker gedurende twee werkschema's van elk acht uur. Door het gebruik van Ishida's multiheadwegers kan het bedrijf nu aan de vereisten van klanten voldoen met een aanbod van papieren zakken, kartonnen pakken en octabins voor bulkgoederen evenals polyethyleen zakjes van 200 tot 2500 gram voor de detailhandel en de hotel- en restaurantmarkt.Mirelite Mirsa meldt dat de introductie van de nieuwe weger de algemene efficiëntie met ongeveer 25 procent heeft verbeterd, terwijl de efficiëntie voor de best verkochte productlijnen, zoals zakken van 400 gram voor doperwten en maiskorrels, met 35 procent is gestegen. De instelprocedures zijn eenvoudig en het reinigen na afloop van elk werkschema neemt circa 25 minuten in beslag.

Een tweede Ishida weger bij Mirelite Mirsa onderstreept verder hoe geavanceerd de technologie van Ishida is. Deze machine integreert speciale software op meerdere niveaus, zodat met één machine zowel weeg- als telfuncties kunnen worden uitgevoerd. Daarnaast is de weger in staat om één enkele verse tomaat aan zakken met ingevroren groentenmixen toe te voegen."Wij hebben altijd wegers van Ishida gebruikt, dus lag het voor de hand dat wij opnieuw hun hulp zouden inroepen om aan de laatste verpakkingseisen te voldoen", aldus Viktor Loso, directeur van Mirelite Mirsa. "De nieuwe RV is buitengewoon gebruikersvriendelijk, betrouwbaar en nauwkeurig en kan gedurende lange productieruns blijven werken zonder tussenkomst van een operator. Wij profiteren met name van het feit dat één enkele weger zoveel verschillende doelgewichten kan verwerken, zodat wij heel snel op orders van klanten kunnen reageren."

Als gevolg van het aanhoudende exportsucces binnen Europa, heeft het bedrijf het productvolume vergroot dat naar overzeese markten en Centraal-Europese landen wordt gedistribueerd. Dit betekent dat momenteel de helft van de jaarlijkse productie aan exportmarkten wordt verkocht.De technologische verbeteringen bij Mirelite Mirsa hebben het bedrijf mogelijkheden voor uitbreiding geboden en het is nu een van de grootste leveranciers aan supermarkten in Oost-Europa met wereldwijde exportactiviteiten naar 66 landen. Naast het exportprogramma heeft het bedrijf in Hongarije een vernieuwend marketinginitiatief gestart om een jongere generatie te bereiken. Foodtrucks voorzien van het bedrijfsmerk doen foodfestivals aan om kookdemonstraties te geven met de eigen producten van het bedrijf.

"Voor dit ambitieuze uitbreidingsprogramma moesten we onze capaciteit vergroten; onze recente investering in de Ishida weger heeft een doorslaggevende rol gespeeld om dit te bereiken", vertelt Loso.De weger is onderdeel van een installatie op maat, uitgevoerd in samenwerking met Ishida's Hongaarse distributeur, Master Quality. De installatie omvat onder meer ook een speciaal toevoer- en distributiesysteem en een stelling voor toegang en ondersteuning van de weger. De installatie van de lijn verliep soepel in slechts twee weken en Master Quality en Ishida gaven ook uitgebreid training aan operators om Mirelite te helpen bij het behalen en handhaven van de uitstekende lijnprestaties.

"De machine werkt dag in dag uit consistent en de ondersteuning die we van Master Quality en Ishida hebben ontvangen met betrekking tot het onderhoud van de machine, bezoeken van onderhoudsmonteurs en de aanvoer van reserveonderdelen, was ongeëvenaard. Dankzij de succesvolle samenwerking tussen Mirelite, Ishida en Master Quality overweegt de klant momenteel om in inspectietechnologie te investeren om zowel de voedselveiligheid als de kwaliteit te garanderen."Voor meer informatie:
Theo de Koning
Ishida Europe BV
De Dieze 5
NL 5684 PR BEST
T: +31 4993 93675
theo.dekoning@ishidaeurope.com
www.ishidaeurope.com

Publicatiedatum: 23-3-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: