Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Ronald Witvoet, GKS Packaging:

"70% meer capaciteit met nieuwe UP 350 Servo"

Tholen - In de AGF branche voor bewerkte groenten is Kronen wereldwijd dealer van GKS. In de Benelux is Foodlife de dealer van GKS in de branche van bewerkte groenten.
Alle overige branches, ook onbewerkte AGF, worden rechtstreeks door GKS bediend. "De ontwikkeling, productie en bouw van de machines en software vindt plaats in eigen huis. Hierdoor kan ook aan de vraag van klantspecifieke oplossingen voldaan worden. Bovendien kan GKS complete lijnen leveren. Een complete lijn kan bijvoorbeeld bestaan uit een opvoerband, weeg-/doseersysteem, verticale vorm-, vul- en sluitmachine, thermotransferprinter, etiketteerapparaat, afvoerband en draaitafel", vertelt Roland Witvoet.

Nieuw pand
"Het succes van de afgelopen jaren voor GKS Packaging heeft er toe geleid dat ons vorige pand in Son te klein was geworden om een efficiŽnte bedrijfsvoering door te zetten. Na een korte zoektocht in de omgeving zijn wij overgegaan tot de aankoop van een nieuw bedrijfspand, gelegen aan de Steenoven 18 in Eindhoven. Het nieuwe pand beschikt over een productiehal die ruim 2,5 maal groter is dan het complete vorige pand", vertelt Roland. "Naast deze hal is er een kantoorruimte met drie etages kantoren. Het pand garandeert voldoende groeimogelijkheden om een verdere stap op de ingeslagen weg te zetten. De verhuizing is inmiddels achter de rug en binnenkort zal er meer bekend worden omtrent de officiŽle opening van ons nieuwe pand."

UP 500 en UP 350 Servo
"Begin 2017 is de UP 500 (de opvolger van de UP 450) geÔntroduceerd. De UP 500 heeft een groot bereik in verpakkingsafmetingen. De zakbreedtes kunnen variŽren van 200mm t/m 500mm met een onbeperkte zaklengte.  Deze machine wordt uiteraard geheel in RVS uitgevoerd en wordt gebouwd volgens het inmiddels bekende modulaire concept van GKS. Er zijn (na de introductie) al 4 exemplaren van deze nieuwe machine geÔnstalleerd bij diverse klanten. Wij tonen op de Empack in Den Bosch als noviteit onze nieuwe volledig servo-gestuurde verticale vorm-, vul- en sluitmachine van het type UP 350. Deze servo gestuurde machine is een uitbreiding op de reeds bestaande CP en UP serie."

"De huidige CP en UP machines zijn voorzien van een servo aandrijving op allťťn de folie aandrijving. De nieuwe UP 350 Servo heeft servo-aandrijvingen op zowel de folie aandrijving alsook op de sealbekken. Hiermee is een capaciteitsverbetering gerealiseerd van circa 70 procent. De standaard UP 350 behaalt een capaciteit van 40 verpakkingen per minuut, de UP 350 Servo behaalt een capaciteit van 70 verpakkingen per minuut", vervolgt Roland.

QC-sealsysteem
"Onlangs is ook het nieuwe QC-sealsysteem geÔntroduceerd. Met dit sealsysteem is het mogelijk om een breed scala aan verpakkingsmaterialen, waaronder LDPE, PP en laminaten, op dezelfde machine te verwerken. Door het wisselen van de sealprofielen kan voor ieder type folie de juiste seal worden gekozen. Het omstellen van de ene naar de andere foliesoort kan binnen enkele minuten plaatsvinden zonder gebruik van gereedschappen. Dit maakt de machine zeer flexibel inzetbaar en eenvoudig in gebruik. Het QC-sealsysteem is optioneel beschikbaar op de CP en UP serie machines en kan als upgrade ook op bestaande machines toegepast worden."

GKS Packaging is standhouder op de Empack 2017 in 's-Hertogenbosch(5 en 6 april, standnummer e100)

Voor meer informatie:
GKS Packaging
Steenoven 18
5626 DK  Eindhoven
The Netherlands
T: +31 499 463011
M: +31 6 8686 6484
r.witvoet@gkspackaging.com
www.gkspackaging.com


Publicatiedatum: 2-3-2017
Auteur: Izak Heijboer
Copyright: www.agf.nl

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: