Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Indiase babybananen moeten Europese markt veroveren

Om voet aan de grond te krijgen op de Europese markt, was de Indiase bananenleverancier Deccan Field op de Fruit Logistica. Prashanth Gowda, van Deccan Field, vertelt dat de reacties op het evenement boven verwachting waren. "Sommige bezoekers vonden onze bananen de lekkerste die ze ooit hadden geproefd. We hebben de aandacht op ons product kunnen vestigen. We zullen ook nog op vakbeurzen in Frankfurt en Dubai aanwezig zijn."

Deccan Field is gespecialiseerd in de rassen Cavendish en Yelakki. Het bedrijf mag zich de grootste producent van Yelakki bananen in India noemen. Eén van Deccan belangrijkste merkproducten zijn Bengaluru Bany Bananas (BBB). "Ons BBB merk is goed door de consument ontvangen. Velen vinden de bananen 'schattig' vanwege hun kleine formaat en ook de smaak levert veel positieve reacties op."De exportmarkt voor Indiase bananen groeit. In het seizoen 2014-2015 bedroeg het exportvolume iets meer dan 63.000 ton. In 2015-2016 groeide het volume met maar liefst 45% naar 93.500 ton. De toename is deels te danken aan het feit dat Indiase bananen zeer goed in de smaak vallen op markten in westelijk Azië. De voornaamste exportmarkten zijn momenteel het Midden-Oosten en Dubai. Europese markten zoals het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk importeren echter ook steeds grotere volumes Indiase bananen.Deccan Field is gevestigd in Karanataka in Bangalore in het zuiden van India. De telers die voor het bedrijf produceren, bevinden zich op ongeveer 50 kilometer van het hoofdkantoor. Het totale areaal beslaat ruim 320 hectare en heeft een productiecapaciteit van 25 tot 50 ton per dag.

Voorheen was het bedrijf alleen maar in staat de binnenlandse markt te beleveren aangezien de productie gehinderd werd door droogte. "Het ontbrak ons aan een constante aanvoer van water, die cruciaal was om onze productie te kunnen verhogen," legt Gowda uit.Dankzij een grootschalig irrigatieproject, opgezet door de directeur van C.P. Yogeshwar, is Deccan Field hier in geslaagd. "Met de huidige watervoorziening hebben we onze productie met 35% kunnen vergroten. Het is ons bovendien gelukt om een sterke markt te ontwikkelen voor onze  telers en waarde toe te voegen aan hun producten," aldus Gowda.


Voor meer informatie: 
Prashanth Gowda
Deccanfield Agro Industries Pvt. Ltd (India)
Mob: +91 9916202222
Mob: +91 9591532459
Email: prashanth@deccanfield.com
www.deccanfield.com
 

Publicatiedatum: 21-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: