Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
1,9 mld verlies voor Deense rederij

Maersk ervaart "tegenwind in alle sectoren"

Rederij Maersk Group rapporteert een nettoverlies van 1,9 miljard dollar voor het afgelopen boekjaar. Oorzaken zijn een moeizame markt, dalende tarieven en zware concurrentie.

"We haalden een onderliggende winst van 711 miljoen dollar in lijn met de verwachtingen, maar natuurlijk niet tevredenstellend," aldus Søren Skou, CEO of Maersk. "De belangrijkste oorzaak voor het resultaat was een verlies in Maersk Line. A.P. Møller – Mærsk A/S rapporteerde een nettoverlies van 1,9 miljard onder invloed van waardeverminderingen van 2,7 miljard dollar in Maersk Drilling en Maersk Supply Service. Dat was het gevolg van een grote overcapaciteit en een lagere langetermijnverwachtingen voor de vraag."

De reder meldt "tegenwind in alle markten", maar verwacht een positief resultaat over het huidige boekjaar. Het marktaandeel van het bedrijf nam toe. "De moeilijke markt maakte consolidatie mogelijk en een grote rederij ging failliet. Maersk Line bleef inzetten op haar kostenstrategie en wist haar marktaandeel te vergroten."


Publicatiedatum: 14-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: