Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
1,9 mld verlies voor Deense rederij

"Maersk ervaart "tegenwind in alle sectoren"

Rederij Maersk Group rapporteert een nettoverlies van 1,9 miljard dollar voor het afgelopen boekjaar. Oorzaken zijn een moeizame markt, dalende tarieven en zware concurrentie.

"We haalden een onderliggende winst van 711 miljoen dollar in lijn met de verwachtingen, maar natuurlijk niet tevredenstellend," aldus Søren Skou, CEO of Maersk. "De belangrijkste oorzaak voor het resultaat was een verlies in Maersk Line. A.P. Møller – Mærsk A/S rapporteerde een nettoverlies van 1,9 miljard onder invloed van waardeverminderingen van 2,7 miljard dollar in Maersk Drilling en Maersk Supply Service. Dat was het gevolg van een grote overcapaciteit en een lagere langetermijnverwachtingen voor de vraag."

De reder meldt "tegenwind in alle markten", maar verwacht een positief resultaat over het huidige boekjaar. Het marktaandeel van het bedrijf nam toe. "De moeilijke markt maakte consolidatie mogelijk en een grote rederij ging failliet. Maersk Line bleef inzetten op haar kostenstrategie en wist haar marktaandeel te vergroten."

Publicatiedatum: