Mededelingen

Vacaturesmeer »Tweetende AGF'ers

Laatste reactiesmeer »

Top-5 gisteren

Top-5 afgelopen week

Top-5 afgelopen maand

Koerslijstmeer »

Weer & verkeer

Weersverwachting
Nederland
Meer weer in Nederland
Poolse Fructofresh fruitsalades verboden in Frankrijk

Het Poolse Fructofresh wordt beschuldigd van het in dienst nemen van Noord-Koreaanse werknemers en van het gebruik van illegale voedingsadditieven in fruitsalades. Op 1 februari verbood Frankrijk Pomona, de importeur van Fructofresh, om de fruitsalades van het Poolse bedrijf aan te bieden. Als dit bevel niet wordt gerespecteerd, zal er een boete van €1000 euro per dag opgelegd worden.

Christophe Noel, de advocaat van Delifruit (het Franse bedrijf dat gerechtelijke stappen tegen Fructofresh heeft genomen) legt uit dat de rechtbank uit voorzorg instemt met Delifruit. De zaak stelt de bedenkingen over het voedsel bloot. Delifruit verdenkt het bedrijf ervan dat ze dimethyldicarbonate (E242) aan de fruitsalades toevoegen. Deze stof staat ook wel bekend als Velcorin. Niet alleen is dit additief verboden voor gebruik in voedsel in de EU, maar het is ook extreem gevaarlijk wanneer het in contact komt met water. Er kan dan giftig methanol gevormd worden. 

Delifruit vroeg zich af hoe het mogelijk was dat Fructofresh salades kan verkopen die 14 dagen houdbaar zijn en waar geen conserveringsmiddelen in zouden zitten. Bij andere merken kan het product niet langer dan 9 dagen bewaard blijven. Uit een toxicologisch onderzoek bleek dat er ongewoon veel methanol in zat. Deze bevindingen waren overtuigend genoeg om een een zaak te openen. Op 21 december 2016 nam het Creteil Commercial Court emmers fruitsalades van Fructofresh in beslag. Forensische verslagen bevestigden de verdenkingen, omdat het onwaarschijnlijk is dat de salades van nature zoveel methanol bevatten. Pomona zegt dat ze hun eigen tests hebben uitgevoerd en dat ze niks abnormaals hebben gevonden in de fruitsalades van hun Poolse partner. 

Publicatiedatum: 14-2-2017

  

Plaats een reactie:

Naam: *
Woonplaats: *
Email: *
  E-mail weergeven
Bericht: *
Voer de code in
*

 

 

Ander nieuws uit deze sector: